#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Informace o šedém zákalu a refrakčních očních vadách na jednom místě

12. 10. 2021

Trpíte šedým zákalem nebo některou z refrakčních očních vad a chcete se dozvědět více o povaze těchto onemocnění a možnostech jejich řešení? Navštivte web www.bezbryli.cz, kde najdete veškeré informace na jednom místě.

Šedý zákal (odborně katarakta) je časté onemocnění oka zejména u starších pacientů. Způsobeno je postupným zakalením oční čočky. Pacient jej subjektivně vnímá jako zamlžené, rozostřené vidění přes fólii či špinavé sklo. Oči jsou také citlivější na silnější světlo, např. sluneční svit nebo záři reflektorů při nočním řízení automobilu. Postižené oko také nevidí barvy tak sytě jako oko zdravé, přidružit se může i dvojité vidění. Někdy může onemocnění předcházet přechodné zlepšení vidění do blízka. V pokročilém stádiu je však zhoršené jak vidění do blízka, tak do dálky a to kvůli nedostatečnému průniku světla na sítnici.

Pokud pozorujete některý z těchto příznaků, měli byste navštívit očního lékaře, který Vás vyšetří a doporučí další postup. Někdy však není v ordinaci dostatek času na zodpovězení veškerých otázek nebo Vás tyto napadnou až dodatečně. Léčba šedého zákalu také většinou nepatří do rukou ambulantních lékařů. Připravili jsme proto pro Vás webové stránky www.bezbryli.cz, kde najdete veškeré informace včetně názorných obrázků na jednom místě. V první řadě se zde dočtete, jak lidské oko funguje, což Vám pomůže jednotlivé oční vady pochopit. Web je rozdělen do 3 částí:

V první sekci s názvem „Pečujte o své oči“ se dozvíte, co je to šedý zákal, jak se projevuje, co jej způsobuje a jaké jsou možnosti léčby (laserová vs. nitrooční operace), v čem spočívají a jak probíhají. Získáte zde ale informace nejen o šedém zákalu, ale i refrakčních očních vadách (a jejich kombinacích), mezi které patří krátkozrakost (myopie), dalekozrakost (hypermetropie), astigmatismus a vetchozrakost (presbyopie, „stařecké vidění“). Dále si ujasníte, jak pracuje lidské oko, pokud je postiženo danou vadou a jaké jsou možnosti korekce (nápravy).

Ve druhé sekci s názvem „O čočkách“ se dočtete více o nitroočních čočkách (a jejich typech) užívaných k léčbě katarakty. Najdete zde i jednoduchý a rychlý online test, který vám pomůže s výběrem vhodných čoček na základě věku a životního stylu (aktivního/pasivního).

Třetí částí webu je sekce „Najděte svého lékaře“ s mapu, kde si můžete vyhledat nejbližší odborné pracoviště, kde se na korekci očních vad včetně odstranění šedého zákalu specializují. U každého pracoviště je uvedena adresa, telefonní kontakt a odkaz na jejich webové stránky, kde si můžete dohledat podrobnější informace.

Pokud tedy trpíte Vy nebo někdo ve Vašem okolí některým z výše zmíněných očních vad, neváhejte a navštivte náš web www.bezbryli.cz.

Komerční sdělení



Štítky
Oftalmologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#