Parenterální výživa

Doporučujeme Pacient_infuze_vitamíny_zdraví

Mikronutrienty v parenterální výživě u dospělých pacientů – aktuální otázky a konsenzus

23. 11. 2020 Zdroj: Parenterální výživa

Mikronutrienty jsou klíčovou nutriční složkou a tato skutečnost platí i u pacientů, jejichž stav vyžaduje podávání parenterální výživy. Článek loni publikovaný v Journal of Parenteral and Enteral Nutrition shrnuje odbornou literaturu na toto téma i aktuální guidelines a zabývá se 14 klinicky nejrelevantnějšími otázkami souvisejícími s významem, podáváním a sledováním mikronutrientů.

Klinický přínos doplňkové parenterální výživy v intenzivní péči

Pacienti hospitalizovaní na jednotkách intenzivní péče potřebují nutriční podporu. Pokud je to možné,...
31. 5. 2016 Zdroj: Parenterální výživa
Články k tématu
Olivový olej_miska_olivy

Olivový olej jako výhodnější základ emulzí parenterální výživy než olej sójový

Nejen zastoupení proteinů, ale i lipidová složka přípravků parenterální výživy má schopnost…
30. 3. 2021 Zdroj: Parenterální výživa
Covid_pacient_JIP

Postavení parenterální terapie u pacientů s těžkým průběhem onemocnění COVID-19

Pacienti s těžkým průběhem onemocnění COVID-19 jsou ohroženi rozvojem akutní respirační…
30. 3. 2021 Zdroj: Parenterální výživa

Suplementace mikronutrientů v parenterální výživě − praktické rady a doporučení

U hospitalizovaných pacientů je často přítomná deficience mikronutrientů, tj. vitaminů a…
23. 11. 2020 Zdroj: Parenterální výživa
emergency_pohotovost_prijem_nemocnice

Vliv adekvátního příjmu bílkovin na morbiditu a mortalitu kriticky nemocných

Následující text přináší shrnutí poznatků z klinických studií v oblasti nutriční terapie u…
16. 9. 2020 Zdroj: Parenterální výživa
PL_studie_doktor_ordinace

Význam adekvátního příjmu proteinů u pacientů v kritickém stavu – analýza dat z mezinárodní studie

Adekvátní příjem bílkovin je nezbytnou součástí péče o pacienty v těžkém stavu a zmírňuje…
16. 9. 2020 Zdroj: Parenterální výživa
enteralni_vyziva_nemocnice_jip

Správné dávkování proteinů u kriticky nemocných pacientů má příznivý vliv z hlediska redukce mortality a morbidity

Nutriční terapie u kriticky nemocných, kteří jsou hospitalizováni na jednotkách intenzivní…
29. 5. 2020 Zdroj: Parenterální výživa
lekar_chirurg_vypisuje_zapis_nemocnice_operace

Vysoká dávka proteinu ovlivňuje mortalitu kriticky nemocných, pokud nemají sepsi

U kriticky nemocných je stále předmětem odborných diskusí optimální složení výživy ve smyslu…
28. 5. 2020 Zdroj: Parenterální výživa

Srovnání úplné a doplňkové parenterální výživy u pacientů na JIP

Malnutrice je častým problémem u dlouhodobě hospitalizovaných pacientů a její těžká forma ohrožuje...
30. 1. 2017 Zdroj: Parenterální výživa

Pozitiva a kontroverze enterální a parenterální výživy v onkologii

Přehledový článek uveřejněný v lednu 2016 v časopisu Annals of Palliative Medicine kriticky hodnotí...
6. 12. 2016 Zdroj: Parenterální výživa

Zvýšená depozice manganu v mozku u kojenců na parenterální výživě

Studie amerických autorů zkoumala příjem manganu ve výživě a s pomocí zobrazovacích technik hodnotila...
6. 12. 2016 Zdroj: Parenterální výživa

12
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Nemáte účet?  Registrujte se

Kurzy Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Nemáte účet?  Registrujte se

Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se