Enterální výživa
Doporučujeme
Články k tématu

Výživa v akutní fázi nemoci
Recentní výzkum výživy v akutní fázi onemocnění ukázal důležité nové poznatky o podávání vyšších dávek proteinů a možných nežádoucích účincích u pacientů v katabolizmu. Na druhou stranu se ukazuje, že realimentační hypofosfatemie a realimentační syndrom může být významným problémem u chronicky podvyživených akutně hospitalizovaných pacientů. Navíc se zdá, že enterální výživa nemusí být výhodnější než parenterální výživa u pacientů v šokovém stavu, u kterých dokonce nelze vyloučit horší výsledky enterální přístupu.

Geriatrie a výživa ve stáří - pozvánka
Zveme Vás ke zhlédnutí webináře věnovanému tématu výživy ve stáří. Podnětem pro jeho vznik byla...

Nutriční péče jako součást prehabilitace u chirurgických pacientů
Nutriční příprava pacientů před chirurgickým zákrokem coby součást prehabilitace může…

Rok poté: zdravotní dopady syndromu akutní dechové tísně
Se zvyšujícími počty pacientů, kteří přežijí syndrom akutní dechové tísně (ARDS), je kladen…

Výživa „na míru“ je u těžce nemocných nutností. Vycházet lze i z poznatků Keysovy studie z roku 1945
Stejně jako nelze všem pacientům v jednotlivých fázích nemoci podávat stejné dávky léku,…

Funkční omezení u pacientů po prodělaném syndromu akutní dechové tísně − poznatky z dlouhodobého sledování
Studie zabývající se dlouhodobými dopady syndromu akutní dechové tísně (ARDS) obvykle…

Desatero pro praxi: aktuální doporučení ESPEN k nutriční strategii u pacientů s COVID-19
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala doporučení týkající se…

Kvalita výživy na JIP a následná kvalita života spolu úzce souvisejí
V uplynulé dekádě došlo ke snižování mortality v souvislosti se závažnou sepsí či akutním…

Klinická výživa v chirurgii – doporučení ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition) s konsenzuálním hlasováním pracovní skupiny SKVIMP (Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče)
Partner sekce
Přihlásit k odběru zpravodaje
Nejčtenější k tomuto tématu
Časopis k tomuto tématu
Související témata
Zajímavé odkazy

Přihlásit k odběru zpravodaje
Nejčtenější k tomuto tématu
- Výživa v akutní fázi nemoci
- Desatero pro praxi: aktuální doporučení ESPEN k nutriční strategii u pacientů s COVID-19
- Klinická výživa v chirurgii – doporučení ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition) s konsenzuálním hlasováním pracovní skupiny SKVIMP (Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče)
- Enterální výživa v léčbě idiopatických střevních zánětů
- Nutriční péče jako součást prehabilitace u chirurgických pacientů
- Výživa „na míru“ je u těžce nemocných nutností. Vycházet lze i z poznatků Keysovy studie z roku 1945
Časopis k tomuto tématu
Související témata
Zajímavé odkazy