#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vzdělávací portál ČLK − snazší cesta k celoživotnímu vzdělávání

16. 7. 2020

S rozvojem digitálních technologií roste i zájem o distanční vzdělávání. S tím také přibývá nejrůznějších portálů a organizací, které tento způsob vzdělávání nabízejí i lékařům a dalším zdravotnickým profesionálům. Nově se mezi ně zařadila i Česká lékařská komora, jejíž nový vzdělávací portál představuje pro lékaře snazší a rychlejší cestu k získání diplomu za celoživotní vzdělávání. Portál by měl začít fungovat v posledním kvartálu roku 2020.

Vzdělávací portál České lékařské komory je systém, který propojuje na jedné straně lékaře, na druhé poskytovatele vzdělávacích akcí a Českou lékařskou komoru. Nabízí tak kompletní přehled o vzdělávání lékařů a stavu jejich kreditů. Lékaři v něm jednoduše najdou přehled o všech svých získaných kreditech, jež se jim po absolvování vzdělávací akce okamžitě připíší. Naleznou zde i kompletní kalendář vzdělávacích akcí, včetně e-learningových kurzů proLékaře.cz, které si také mohou nechávat zobrazovat podle svých potřeb. Získané certifikáty pak mohou do systému nahrávat z pohodlí domova.

Vše na jednom místě, kdykoliv a on-line

A jak to funguje? Po registraci do Vzdělávacího portálu ČLK si lékař vybere své atestované či zájmové specializace a na základě jím zvolených parametrů se mu začnou zobrazovat dostupné vzdělávací akce. Zúčastní-li se jakékoliv akreditované vzdělávací akce, připíší se mu následně kredity na základě prezenční listiny, kterou organizátor dané akce nahraje do systému. Pokud by k připsání kreditů nedošlo nebo pokud by lékař chtěl uznat kredity za jiný druh aktivity, může o připsání kreditů zažádat on-line tak, že do vzdělávacího portálu nahraje potvrzující dokument. Jeho žádost přijde okresnímu sdružení, v němž je registrován, a to také jeho požadavek vyřídí.

Díky osobnímu profilu na vzdělávacím portálu získá každý lékař dokonalý přehled o všech akcích, kterých se zúčastnil, i o všech svých aktivitách, za něž mu byly kredity připsány. Kromě toho také zjistí, kolik kreditů mu v daném období chybí pro získání diplomu o celoživotním vzdělávání a jak dlouho mu aktuální diplom ještě platí.

Výhody pro všechny

Výhody pak přináší portál i samotné České lékařské komoře (ČLK) a jejím okresním sdružením. Komoře portál usnadní proces akreditace vzdělávacích akcí, přinese jí přehledný systém pro správu vzdělávacích akcí a jejich propagaci, vytvoří prostor pro komunikaci s lékaři a kromě toho bude součástí Vzdělávacího portálu ČLK také nový e-learningový systém. Okresní sdružení ČLK díky němu budou moci elektronicky schvalovat nahrávané certifikáty, budou mít přehledně informace o stavu kreditů všech lékařů v jednom systému a usnadní se jim proces získávání a udělování diplomu o celoživotním vzdělávání lékařů.

Poskytovatelům vzdělávacích akcí pak přinese Vzdělávací portál ČLK snadnější a rychlejší akreditaci jejich akcí, možnost nabízet tyto akce lékařům cílových specializací a současně jejich propagaci.

(red)

Zdroje:
1. Vzdělávací portál ČLK − O projektu. ČLK, 2020. Dostupné na: www.lkcr.cz/doc/clanky_file/2-vzdelavaci-portal-clk-99574.pdf
2. Vzdělávací portál ČLK: Digitální revoluce v akreditovaném vzdělávání lékařů. Tisková zpráva. TME Solutions, 16. 6. 2020



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#