#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

OZP přispívá na prevenci nejvyšší částkou na pojištěnce

7. 3. 2024

Zdravotní pojišťovna OZP i letos podporuje klienty v péči o zdraví a přináší několik novinek. Patří k nim příspěvek na psychoterapii, dvojnásobný příspěvek pro těhotné a novorozence nebo příspěvek na očkování proti RS virům.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

   

Co jsme v OZP připravili nového

Příspěvky pro těhotné a novorozence prostřednictvím kuponů zvyšuje OZP v roce 2024 na 3000 korun. Celkově tak může maminka s jedním dítětem čerpat částku 6000 korun za rok. Nově jsme rozšířili čerpání tohoto příspěvku také na žádané očkování proti RS virům.

Významnou novinkou je rovněž příspěvek na prezenční psychoterapii. Poptávka po službách psychologů začala významně růst od začátku pandemie COVID-19 a tento trend stále pokračuje. Jsme proto rádi, že můžeme našim pojištěncům nabídnout možnost využít na úhradu sezení s psychologem kredity získané v aplikaci VITAKARTA, a to ve výhodném kurzu.

Užitečná je v aplikaci VITAKARTA nově i možnost nahlížet do výsledků laboratorních vyšetření pořízených v sítích SYNLAB a SPADIA. Výsledky nedávných testů je tak možné kdykoli ukázat lékaři nebo si je stáhnout ve formátu PDF a lékaři je poslat e-mailem. Odpadne tak řada zbytečných opakovaně prováděných vyšetření, což může zejména malým dětem velmi usnadnit situaci.

V průběhu letošního roku chceme do tohoto projektu zapojit i další laboratorní sítě, díky nimž bychom zajistili ještě lepší pokrytí celé České republiky.

Stálice mezi benefity

Nadále podporujeme oblíbené ozdravné pobyty dětí. Až 10 000 korun za rok je tak možné použít na úhradu klimatického nebo lázeňského ozdravného pobytu nehrazeného z veřejného zdravotního pojištění s minimální délkou pobytu 14 nocí. Tento příspěvek je určen dětem do 18 let s chronickými respiračními a dermatologickými chorobami nebo s obezitou.

Dlouhodobě největší zájem je o příspěvky na dentální hygienu. Zůstávají proto v nabídce OZP, celková výše příspěvku může činit až 1000 korun na osobu za rok.

Velmi oblíbené jsou také STOP programy zaměřené na prevenci závažných civilizačních onemocnění. Všechny je možné využít i v letošním roce, včetně zjednodušeného vyšetření PSA u mužů, které pomáhá při odhalování závažných onemocnění prostaty, nebo mamografického vyšetření prsu se zapojením umělé inteligence (AI) do tzv. třetího čtení snímků. Přináší to zvýšení kvality hodnocení záznamu, takže se může podařit zachytit nálezy, jež lidské oko nerozezná.

Od dubna do prosince 2023 využilo AI při vyšetření 1752 pojištěnek OZP. U 5 z nich systém zachytil nádor, který lékaři neodhalili, a ve 42 případech napomohl tomu, že lékař nemusel provádět doplňkové sonografické vyšetření.

Stejně jako v minulém roce je možné čerpat prostřednictvím aplikace VITAKARTA příspěvek na sportovní aktivity dětí i dospělých, a to v závislosti na počtu nasbíraných kreditů. Touto cestou mohou pojištěnci získat dokonce vyšší příspěvek než v minulosti, pokud aktivně využijí dostupné možnosti pro přidělení kreditů. A v případě, že jako rodina sloučí své kredity na účtu toho člena, který je využije nejvíce, může příspěvek od OZP dosáhnout až několika tisíc korun.

VITAKARTA

Velkým benefitem klientů OZP je propracovaná aplikace VITAKARTA. Na jejím vývoji pracujeme více než 10 let a v současnosti obsahuje přes 50 funkcionalit. VITAKARTA pojištěncům umožňuje získávat nejnovější informace, on-line konzultovat zdravotní obtíže s lékařem, mít ve VITAKARTĚ v elektronické podobě průkaz pojištěnce svůj i ostatních členů rodiny, nechat si zajistit termín na požadované vyšetření a vyřídit si se zdravotní pojišťovnou prakticky cokoliv elektronicky. Bez cestování na pobočku, z pohodlí domova. Od podzimu loňského roku mohou mít vlastní účet ve VITAKARTĚ už i děti ve věku 15–18 let.

Unikátní funkcí VITAKARTY je on-line kontrola nežádoucích lékových interakcí mezi užívanými a nově pořizovanými léčivy, doplňky stravy a potravinami. Stojí za ní renomovaná společnost DrugAgency, která se problematice lékových interakcí věnuje více než 20 let. Klienti si tak mohou třeba ještě v ordinaci ve spolupráci s lékařem nebo u regálu v lékárně zkontrolovat, že kombinace stávajících a nově pořizovaných léčiv je bezpečná.

VITAKARTA v současnosti obsahuje více než 50 funkcionalit. Používá ji více než 400 tisíc pojištěnců a každý měsíc se do VITAKARTY přihlásí více než 100 tisíc z nich.

Asistenční služba

Další výhodou OZP je živá Asistenční služba. Nejčastěji reagujeme na požadavky na zajištění lékaře nebo vyhledání volného termínu vyšetření. Funguje to tak, že naši operátoři nejprve přesně zjistí požadavky klienta a pak obvolávají vhodné poskytovatele péče a snaží se domluvit vhodný termín. Jsme hrdí na to, že naprosté většině pojištěnců dokáže Asistenční služba OZP pomoct.




Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#