#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Bezpečný vzduch v ordinaci? Řešením může být kontrolovaná produkce ozonu

23. 11. 2020

Zatímco pro většinu populace je nyní prvotním úkolem zůstat pokud možno doma a nepodporovat šíření nového typu koronaviru, zdravotníci pracují naplno. A nejsou to jen nemocnice, kde mají starosti jak vše provozně zvládnout. Výzva je to i pro lékaře v ambulantní sféře.

Dezinfikovaný vzduch i povrchy

Chcete ze své ordinace udělat bezpečnější prostředí? Není divu. Základem je likvidovat viry na površích a ve vzduchu, který pacienti dýchají – a vy s nimi. Existují různá řešení, přičemž péče o povrchy je samozřejmě jednodušší. Znamená to určité zpomalení provozu, ale ošetřit několikrát za den kliky, židle a podobně je zcela reálné. Dát pacientům k dispozici dezinfekci, případně rukavice, je také dobrý nápad. Ale stále mohou virus vdechnout. Ten přetrvává v aerosolu poměrně dlouho a není vždy možné ho efektivně vyvětrat, pokud nechcete ordinovat v kožichu.

Generátor ozonu Sanity System je certifikován pro použití ve zdravotnických zařízeních pro dezinfekci povrchů a ovzduší. Přitom je bezpečný a nepotřebuje k provozu žádné chemikálie, pouze vzduch a elektřinu. Místo toho, abyste třikrát za ordinační dobu očistili vše, na co se dá dosáhnout, můžete v klidu na chvíli odejít a ozon mezitím dezinfikuje sám. Cyklus trvá několik desítek minut (30−90), podle velikosti prostoru. Unikátnost generátorů Sanity System spočívá ve zpětné konverzi zbylého ozonu na konci cyklu – prostor lze tedy bezpečně využít ihned po skončení dezinfekčního cyklu.

Je libo místo hadru kávu či procházku?

Nemusíte tedy dýchat dráždivé látky ani riskovat úraz na kluzkém povrchu nebo bolesti zad při namáhavých pohybech, není to vyčerpávající, nehrozí ani lidské selhání jako u dezinfekce povrchů, kde prostě můžete na některý zapomenout. Místo „úklidové gymnastiky“ si můžete dojít pro oběd, vychutnat zaslouženou kávu, zařídit administrativu nebo se v klidu projít a srovnat si myšlenky.

Ozon přitom nezabíjí jen viry, ale též bakterie a plísně. Vaše ordinace je tak rázem bezpečnější třeba i po návštěvě pacienta s MRSA nebo jakoukoliv svízelnou infekcí. A naopak, můžete se dobře připravit na návštěvu imunosuprimovaného pacienta a poskytnout mu maximální komfort.

Jak celý proces probíhá

Když zapnete generátor a odejdete z místnosti, vytváří se ze vzdušného kyslíku ozon, který je toxický pro vše živé. Generátor ho vypouští do svého okolí tak dlouho, jak je potřeba, a poté se přepne do opačného módu. Zbytkový ozon přemění na kyslík, aby připravil prostor ke vstupu lidí. Ozon není agresivní vůči povrchům, a tak může dezinfikovat i předměty, na něž jinak dezinfekci aplikovat nemůžete nebo jen s obtížemi – například textilní povrchy.

Bojíte se investice? Řešením je pronájem

Pokud se vám nechce do velké jednorázové investice, nemusíte přístroj kupovat. Společnost Sanity System nabízí možnost výhodného pronájmu zařízení, jehož součástí je i proškolení osob, které budou s přístrojem zacházet. Zároveň se nemusíte bát, že by se jednalo o „divokou“ metodu, jejíž účinek není prověřený a u níž byste si nebyli jisti, zda se na ni můžete spolehnout. Přístroj je schválený pro použití ve zdravotnických zařízeních a má certifikát ISO 9001. Více informací naleznete na webu: www.sanitysystem.cz

Chraňte sebe i své pacienty – efektivně, šetrně a jednoduše.

(pez)



Štítky
Stomatologie Praktické lékařství pro dospělé
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#