#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Zdraví celé dutiny ústní díky nové zubní pastě s argininem a duálním zinkem

7. 3. 2019

K dosažení zdravých zubů a dásní je pacientům doporučováno mechanické odstranění plaku kontrolované a do dokonalosti uváděné zubním lékařem. Tento přístup k prevenci je však pro mnoho osob nepraktický a těžko proveditelný, zubní kaz i onemocnění parodontu tak zůstávají stále vysoce rozšířeným problémem po celém světě.

Prospěšný biofilm

Experti proto nedávno souhlasili s tím, že výsledky mechanických procedur je třeba vylepšit použitím zubní pasty s fluoridy a speciální aktivní složkou zabraňující vzniku škodlivého plaku. Z výzkumů totiž vyplývá, že existuje i zdraví prospěšný biofilm, který může zabránit namnožení patogenů a regulovat potenciálně škodlivou odpověď organismu, čímž přináší výrazné benefity pro zdraví pacientů. Nový ekologický přístup k prevenci tedy vyzdvihuje fakt, že biofilm může být dokonce přínosem, pokud je kontrolovaný.

Základní kámen prevence

Nebezpečnou zásobárnou bakterií schopných rekolonizovat povrch zubu jsou měkké tkáně dutiny ústní. Pro zajištění zdraví celých úst je proto nezbytná zubní pasta, která dokáže ochránit tvrdé i měkké tkáně po dobu alespoň 12 hodin. Inovativní zubní pasta s duálním zinkem a argininem nabízí každodenní péči o celou dutinu ústní a efektivnější ochranu před nejčastějšími zubními onemocněními než při čištění s běžnou zubní pastou. Tato zubní pasta se tak může stát základním kamenem prevence pro budoucnost.

(jez)

Zdroj: Cummins D., Marsh P. D. Changing the paradigm of daily prevention to achieve whole mouth health in the 21st century. J Clin Dent 2018 Sep; 29 (Spec No A): A1−A9.



Štítky
Ortodoncie Stomatologie Dentální hygienistka
Nejnovější kurzy
Proč v prevenci zubního kazu kartáček nestačí?
Autoři: doc. MUDr. Romana Koberová – Ivančaková, CSc.

Fluoridy - stále bezpečné?
Autoři: MUDr. Erika Lenčová, MUDr. Jan Stuchlík, M.Sc.

Prevence zubního kazu v dětském věku
Autoři: doc. MUDr. Romana Koberová Ivančaková, CSc.

Přejít do kurzů
Nejčtenější tento týden Celý článek
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#