#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Seni Lady Slim – vylepšená verze inkontinenčních vložek

15. 12. 2021

Kvalitní inkontinenční vložky by kromě své spolehlivosti měly minimalizovat zdravotní komplikace, a navíc by měly být maximálně diskrétní a komfortní. Jedině v takovém případě mohou plnit svoji funkci na 100 %. Všechny tyto podmínky splňuje vylepšený produkt od značky Seni – inkontinenční vložky Seni Lady Slim.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Menstruační vložky nejsou vhodným řešením inkontinence

V dnešní době se stále velké procento pacientek za inkontinenci stydí a lékaři se nesvěří. Úniky moči řeší zakoupením jim dobře známých menstruačních vložek, které jsou však pro řešení inkontinence nevhodné. Moč je řidší než krev a uniká z těla ve větším objemu. Savost menstruačních vložek je tedy nedostatečná. Navíc bakterie v moči vytvářejí při svém rozkladu silný zápach, jehož pohlcení vyžaduje speciální technologii, která je využívána u inkontinenčních pomůcek.

Lékaři, a obzvlášť urologové, by se proto měli aktivně dotazovat svých pacientek, zda netrpí jakoukoliv formou inkontinence. Doporučením výměny menstruačních vložek za inkontinenční mohou pozitivně ovlivnit nejen psychický stav ženy, ale také ekonomickou stránku problému, když pomůcky předepíšou na poukaz. Poukaz je možné vystavit i pro pacientky s inkontinencí I. stupně, v tom případě měsíční příspěvek z veřejného zdravotního pojištění činí 449,65 Kč při 15% spoluúčasti.

Lehká inkontinence postihuje ženy v jakémkoli věku

Inkontinenční vložky využívají především pacientky trpící lehkou inkontinencí. Lehká inkontinence moči neboli inkontinence I. stupně je definována jako mimovolní únik moči v objemu mezi 50 a 100 ml během 24 hodin. Přestože se jedná o poměrně malé objemy moči, dokáží i tak narušovat a omezovat každodenní aktivity žen. Různou mírou inkontinence může trpět žena v jakémkoli věku, ačkoliv prevalence inkontinence stoupá s narůstajícím věkem.

Nejčastějšími příčinami lehkého úniku moči bývají:

  • patologie dolních cest močových (infekce, nádory)
  • těhotenství a vaginální porod
  • výkony v malé pánvi
  • neurologická onemocnění (stavy po CMP, demence, nádory atd.)
  • diabetes mellitus
  • obezita
  • atrofické změny navozené v důsledku klimakteria
  • farmakoterapie (například diuretika, inhibitory ACE, sedativa, psychofarmaka)
  • snížení či ztráta mobility

Co by měla splňovat kvalitní inkontinenční pomůcka?

U inkontinenčních pomůcek je vhodné zaměřit se na některé jejich důležité vlastnosti udávající kvalitu. V první řadě se jedná o absorpci a retenci. Zatímco absorpce je schopnost pojmout tekutinu, retence udává, jaké množství tekutiny je pomůcka schopná zadržet uvnitř absorpčního jádra ve formě gelu. Tekutina se přeměňuje na gel prostřednictvím superabsorbentu, který zároveň neutralizuje případný zápach. Neméně důležitá je konstrukce savého jádra a tvar vložek, který by měl být anatomicky přizpůsoben pohlaví. Ke zvýšení spolehlivosti přispívají také elastické a konstrukční prvky, například boční hydrofobní volánky zabraňující postranním únikům moči.

Inkontinenční pomůcky procházejí neustálým vývojem. Výrobci se snaží najít nové možnosti, jež by zvyšovaly jejich kvalitu. Používají nové technologie i materiály, které vycházejí z poptávky trhu i z měnících se požadavků samotných uživatelů. Právě tlak na pohodlí, diskrétnost a flexibilitu v pohybu dávají vzniknout moderním, často tenčím pomůckám, při zachování jejich důležitých vlastností.

V čem jsou vložky Seni Lady Slim nové a lepší?

Společnost TZMO Czech Republic, s. r. o., výrobce inkontinenčních pomůcek značky Seni, přichází s vylepšenou řadou urologických vložek pro ženy Seni Lady. Tato řada má 8 tradičních velikostí (micro, mini, mini plus, normal, extra, extra plus, super a plus). Prvních 5 velikostí se na trhu objeví pod společným názvem Seni Lady Slim. Výrobce změnil i vzhled celé řady – tedy nejen 5 velikostí Seni Lady Slim (micro, mini, mini plus, normal a extra), ale také 3 pomůcky větších velikostí (extra plus, super a plus) dále označené jako Seni Lady. Jednotný grafický design je doplněn fialovým kosatcem, přičemž barevné odlišení velikostí zůstalo zachováno.

Již z názvu je zřejmé, že vložky Seni Lady Slim jsou tenčí, ale jejich kvalita se ještě zvýšila. Novinkou ve složení je změna poměru použitých materiálů v absorpčním jádru. V produktech Slim bylo použito méně celulózové buničiny ve prospěch superabsorbentu, čímž došlo k navýšení celkové retence. Pro uživatele to tak znamená větší spolehlivost a dezodoraci po delší dobu oproti předchozí verzi.

Efekt nejen zdravotní, ale i ekologický a ekonomický

Vylepšení produktové řady nabízí kromě vyšší spolehlivosti a diskrétnosti také pozitivní dopad na životní prostředí. Tenčí výrobek znamená méně odpadu, na jednotlivá balení je třeba méně fólie a menší balení zabírá méně místa ve skladu i při přepravě – ekologický i ekonomický efekt je tedy skutečně významný.

(mraf)

Zdroj: SENI. Dostupné na: seni.cz



Štítky
Praktické lékařství pro dospělé Urologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#