#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nové řešení pro střední inkontinenci – diskrétní natahovací plenkové kalhotky

30. 8. 2022

Škála výrobků pro osoby s inkontinencí se neustále rozšiřuje – aktuálními novinkami jsou například natahovací plenkové kalhotky s označením Seni Active Basic a Seni Active Classic.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

  

Různé pomůcky pro různé situace, navíc s možností kombinovat

Pacienti s inkontinencí nemusejí celoročně používat výhradně jeden typ inkontinenčních pomůcek, jako tomu bylo v minulosti. V závislosti na aktuálních potřebách pacienta mohou lékaři předepisovat poukazy na všechny typy inkontinenčních kalhotek a vložek, vždy však musejí dodržet finanční a kusové limity. Typ inkontinence zde nehraje primární roli, ten určuje pouze výši spoluúčasti na úhradě pomůcky. Pacientovi, který dlouhodobě používá např. lepicí plenkové kalhotky, mohou v letním období více vyhovovat natahovací kalhotky, a to z důvodu jeho venkovních aktivit. Třeba rád jezdí na kole nebo vyráží na výlety do přírody. To všechno mohou být důvody pro změnu.  A právě novinkové výrobky určené pro osoby se střední nebo středně těžkou inkontinencí mohou být řešením pro aktivnější letní a podzimní období.

Kalhotky Seni Active Basic se savostí 1050 ml jsou velmi diskrétní, oblékají se jako běžné spodní prádlo a chrání pacienta ve všech situacích. Díky elasticitě, propracovanému tvaru a výběru velikostí (M, L a XL) výborně sedí pacientům všech typů postav. Jsou prodyšné, což je zvlášť důležité pro aktivní pacienty, a obsahují superabsorbent zabraňující vzniku nepříjemného zápachu.

Sucho a dvojitá ochrana = komfort po celou dobu nošení

Pro každého uživatele inkontinenčních pomůcek je zásadní pocit sucha. Kalhotky Seni Active Basic rychle absorbují vlhkost a díky speciálnímu systému rozvádějí tekutiny po celé délce absorpčního jádra. Samozřejmostí jsou postranní volánky, které brání bočnímu úniku moči, a indikátor vlhkosti ukazující, kdy je třeba pomůcku vyměnit.

Stejné vlastnosti, ovšem se zajištěním větší savosti, nabízejí natahovací kalhotky Seni Active Classic, které mohou používat i pacienti s těžkou inkontinencí. Jsou dostupné ve velikostech M, L a XL.

Obě novinky poskytují pohodlí nejen při nošení, ale i při výměně. Boční švy se snadno roztrhnou a lepicí proužek v zadní části dovolí srolovat použité kalhotky do malého balíčku.

Kontrola u lékaře jako příležitost vyzkoušet nejnovější pomůcku

Pravidelné kontroly u lékaře za účelem konzultace a kontroly zdravotního stavu nebo vystavení nového poukazu na inkontinenční pomůcky jsou ideální příležitostí zjistit, jak vypadá aktuální portfolio jednotlivých dodavatelů pomůcek včetně např. novinek uvedených na trh. Při návštěvě v ordinaci mají pacient a lékař také možnost prodiskutovat zkušenosti s pomůckami, posoudit jejich vhodnost nebo vyzkoušet vzorky nových produktů.

Inkontinenční pomůcky je samozřejmě možné získat i na e-poukaz. Platí pro ně finanční a kusové limity dané vždy pro konkrétní stupeň inkontinence. Pro plenkové kalhotky Seni Active Basic platí nejvýhodnější varianta preskripce pro pacienty s inkontinencí III. stupně velikosti M či L na 3 měsíce, která zajistí 3 kusy kalhotek na den. Lékař může navíc v tomto stupni inkontinence pacientovi připsat i 1 balení, tj. 30 ks položek na měsíc.

Další informace:

(pak)



Štítky
Praktické lékařství pro dospělé Urologie
Partneři sekce
Logo Seni

Nejnovější kurzy
Inkontinence moči
Autoři: MUDr. Barbora Nechanská

Přejít do kurzů
Nejčtenější tento týden Celý článek
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#