#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Gigant mezi multivitaminy

12. 4. 2021

Gigant mezi multivitaminy zvaný Viant® přichází na český a slovenský trh. Jedná se o nový multivitaminový přípravek pro intravenózní použití, který dodává pacientům s parenterální výživou denní potřebu vitaminů rozpustných ve vodě i v tucích.

Reklamní sdělení

Výhody přípravku v kostce

  • 100% odpovídá aktuálním doporučením ESPEN 2, 3, 4.
  • Obsahuje vitamin K1.
  • Vše v jedné lékovce (all-in-one).
  • Aplikovatelný se směsmi parenterální výživy* (dvoukomorový vak, tříkomorový vak, lipidy).
  • Může být použit jako dlouhodobá nebo krátkodobá infuze v 0,9% NaCl nebo 5% glukóze*.
  • Chemická a fyzikální stabilita po naředění: 7 dní při teplotě 2–8 °C nebo 48 hodin při teplotě 25 °C.

13 vitaminů v jedné lahvičce

Multivitaminový parenterální přípravek Viant® se 13 vitaminy v jedné lahvičce jako jediný na trhu 100% splňuje nová doporučení ESPEN, ASPEN a FDA, která se týkají spektra vitaminů a denních potřeb pacientů. Na základě doporučení světových odborných společností má nový multivitamin Viant® na rozdíl od současných multivitaminových parenterálních přípravků také zvýšené množství vitaminu C a dále vitaminů skupiny B, konkrétně B1, B6 a B9.

Redukce rizik a usnadnění práce

Nově tak na trhu lékaři seženou všechny doporučené parenterální vitaminy pro své pacienty, které jsou rozpustné ve vodě i tucích, pouze v jedné lahvičce, včetně důležitého vitaminu K. Zdravotnickému personálu tak odpadá nutnost přidávat určité vitaminy do komerčně vyráběných multivitaminových parenterálních směsí nebo míchání lipofilních a hydrofilních vitaminových směsí do finálního roztoku potřebného k aplikaci. Tím se snižuje riziko možné kontaminace a zároveň se usnadňuje práce zdravotního personálu.

Pro dlouhodobé i krátkodobé infuze

Po smíchání lyofilizátu Viant® s 5 ml vody pro injekce, 0,9% NaCl nebo 5% glukózou a po řádném promíchání vznikne směs 13 parenterálních vitaminů, kterou je možné přidat do parenterálních nutričních režimů na vodní či lipidové bázi nebo do dlouhodobých či krátkodobých infuzí.

Nový multivitamin Viant® je aplikovatelný se směsmi parenterální výživy v podobě dvoukomorových či tříkomorových vaků nebo lipidů.

* Aplikační čas a rychlost infuze závisí na doporučení pro infuzní roztok.

Literatura a zdroje:
1. Singer P, Berger MM, Berghe GVD et al. ESPEN guidelines on parenteral nutrition: Intensive care. Clin Nutr 2009; 28: 387–400.
2. Braga M, Ljungqvist O, Soeters P et al. ESPEN guidelines on parenteral nutrition: Surgery. Clin Nutr 2009; 28: 378–386.
3. U.S. Food and Drug Administration (FDA). Parenteral multivitamin products; drugs for human use; drug efficacy study implementation; amendment. Federal Register 2000; 65: 21200–21201.
4. Vanek VW, Borum P, Buchman A et al. A.S.P.E.N. position paper: recommendations for changes in commercially available parenteral multivitamin and multi-trace element products. Nutr Clin Pract 2012; 27: 440–491.
5. Viant® – B. Braun. Dostupné na: www.bbraun.cz/cs/products/b69/viant.html



Štítky
Intenzivní medicína
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#