#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Beskydské alergologické a imunologické dny 2011


Autoři: M. Jurečka
Vyšlo v časopise: Čas. Lék. čes. 2012; 151: 112
Kategorie: Sjezdy

Malenovice, 18. až 19. listopadu 2011

Ve dnech 18. až 19. listopadu 2011 se uskutečnily v Malenovicích pod Lysou horou již XIII. Beskydské alergologicko-imunologické dny. Program pro odborné účastníky sympozia byl opět koncipován z teoretického a praktického nadhledu.

V přednášce MUDr. M. Dostála (Program Ostrava – nemocnost předškolních dětí) se mohli všichni seznámit se závěry této studie hodnotící vztah dětské nemocnosti ke zhoršování ekologických podmínek na Ostravsku. MUDr. M. Balner informoval o významu diagnostiky GER u dospělých ve vztahu k astmatickým i jiným klinickým potížím. Kombinovaná prezentace doc. MUDr. V. Petrů a zdravotní sestry J. Šimoníčkové uvedla přítomné do aktuální problematiky provádění a hodnocení kožních testů v praxi. Přednáška MUDr. I. Krčmové seznámila s novými možnostmi alergenové imunoterapie v současnosti. Závěrem prvního přednáškového dne zazněla přednáška MUDr. M. Grimmové o nové klinické studii týkající se léčby antileukotrieny v alergologické praxi.

Druhý přednáškový den byl ve znamení klinických kazuistik. Kazuistiky v pneumologii (MUDr. R. Tyl), kazuistiky v kojenecké alergologii (MUDr. J. Matuška), přednáška na téma přecitlivělosti na vyšetřovací a operační rukavice (MUDr. T. Rohovský).

Závěrem bloku prezentací byli účastníci seznámeni s novými laboratorními perličkami v diagnostice alergických a imunologických onemocnění (RNDr. I. Lochman) a s novinkami našeho oboru v roce 2011 (MUDr. J. Bystroň).

Podle názorů účastníků semináře splnilo odborné setkání své poslání, byly vysloveny podněty a náměty pro tvorbu programu Beskydských dnů v roce 2012, na které jsou všichni, kdo budou mít zájem, srdečně zváni.

MUDr. Mořic Jurečka

ambulance AKI Příbor

742 58 Příbor

e-mail: moric.jurecka@seznam.cz


Štítky
Adiktologie Alergologie a imunologie Angiologie Audiologie a foniatrie Biochemie Dermatologie Dětská gastroenterologie Dětská chirurgie Dětská kardiologie Dětská neurologie Dětská otorinolaryngologie Dětská psychiatrie Dětská revmatologie Diabetologie Farmacie Chirurgie cévní Algeziologie Dentální hygienistka
Článek Kniha

Článek vyšel v časopise

Časopis lékařů českých

Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#