#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Úvodník


Vyšlo v časopise: Vnitř Lék 2007; 53(9): 917
Kategorie: Úvodníky

Vážené a milé kolegyně, vážení a milí kolegové!

Obvykle začínám úvodník ke kongresu poděkováním účastníkům za čas, který kongresu věnují, za to, že přijeli. Moji nejbližší! Vám však děkovat nebudu. Začínám mít možná trochu neskromný, ale pevně věřím že plně oprávněný pocit, že jste, nebo přesněji a výstižněji, že jsme my všichni správně rozpoznali kam přijet. Ano, na naší „kongresové a seminářové scéně“ najdeme spoustu zajímavých akcí. Rádi se jich účastníme, aktivně i pasivně. Ale ruku na srdce. Každý si často klademe otázku: Čeho se účastnit, jak si vybrat? Není snad nejlepší volbou jet pravidelně na kongres, který je nám oborově nejbližší (svoji specializaci si většinou pamatujeme, ať revmatologové, diabetologové, ale třeba i praktičtí lékaři nebo další odbornosti) a pak na velký, přehledový kongres, který připraví odborné společnosti ze všech oblastí vnitřního lékařství a který nám potom poskytne ten nejširší a ucelený pohled na celou internu? Ten, kdo se rozhoduje takhle, rozhoduje se racionálně. Asi, snad, alespoň podle mého názoru. Opravdu si myslím, že budoucnost kongresového života (kterému navzdory dostupnosti informací na internetu věřím právě pro jeho autentičnost a možnost osobního kontaktu) bude v jednom až dvou velkých kongresech domácích a jedné až dvou účastech na specializovaných akcích. A chci věřit tomu, že výroční kongres České internistické společnosti bude jednou z těch dvou největších akcí. Ano, zejména od letošního roku se zaměřujeme (v pokračování tradicí, které jsme převzali ze Zlína) na farmakoterapii, ale ani diagnostice a nefarmakologické léčbě nebude věnováno méně času.

Podobně jako jsem blahopřál ke správnému rozhodnutí účastníkům kongresu, chtěl bych poblahopřát i sponzorům, že včas a jako jedni z prvních rozpoznali, co kongres ČIS znamená a bude znamenat, takže poděkování za podporu je už potom samozřejmostí.

Komu poděkovat musím, chci a dělám to rád, jsou koordinátoři z jednotlivých odborných společností, kteří převzali zodpovědnost za specializované bloky. Stejný dík pak patří i všem řečníkům a aktivním účastníkům obecně. Ke kongresu ČIS již tradičně patří i sesterská sekce, která je a podle připraveného programu opět bude ozdobou kongresu.

Přejte mi, milí kolegové, ať moje úvodní slova nejsou jen planým a možná příliš namyšleným plácnutím do vody. Přejme si všichni rekordní účast, úžasné přednášky a radost nás všech z vydařené akce.

Richard Češka


Štítky
Diabetologie Endokrinologie Interní lékařství

Článek vyšel v časopise

Vnitřní lékařství

Číslo 9

2007 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#