#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Trpí vaše dítě nočním pomočováním? Zkuste doplnit klasickou léčbu alternativou

15. 5. 2019

Noční pomočování značně zatěžuje psychiku dítěte i celé rodiny. Není tedy divu, že rodiče často vyhledávají odbornou pomoc. Kromě léty prověřené klasické léčby existují i alternativní metody, které mohou zmírnit obtíže spojené se samovolným únikem moči během spánku.

V moci hypnózy

Hypnóza je často užívanou metodou při léčbě mnoha psychiatrických onemocnění. Změněného stavu vědomí se ale využívá i v terapii nočního pomočování. Zkušený odborník při několika sezeních uvede dítě do hypnózy, díky čemuž může ovlivňovat stav jeho podvědomí. Cílem hypnózy je posílit vnímání naplněného močového měchýře. Pokud terapie proběhne úspěšně, dítě se v případě potřeby probudí a navštíví toaletu. Metoda klade důraz na relaxaci, sebeovládání a nezávislost postiženého jedince. Výrazného zlepšení obtíží se většinou dosahuje během čtyř až šesti sezení. Hypnóza je neinvazivní řešení bez známých nežádoucích účinků. V současnosti je ale mnoha odborníky přehlížena, což se v budoucnu může změnit.

Náprava páteře

Takzvanou chiropraxí se v současnosti zabývají statisíce odborníků po celém světě. Populární metoda se pomalu, ale jistě začíná usazovat i v naší zemi. Chiropraktici vidí příčinu obtíží v poruchách páteře a míchy. Manipulací s páteřními klouby tak pomáhají uvolňovat nervová vlákna vycházející z páteřního kanálu. V případě nočního pomočování se léčba zaměřuje na oblast beder a křížové kosti. Z této oblasti totiž vycházejí nervy pro močový měchýř. Výsledky metody jsou však sporné. Do současné doby nebyl proveden výzkum, který by jasně ozřejmil účinnost chiropraxe v terapii nočního pomočování.

Jehličky z východu

Akupunktura je základním pilířem tradiční čínské medicíny. Staletími prověřená terapie je v současnosti hojně rozšířena po celém světě. Aplikace jehliček je téměř bezbolestná a nepředstavuje žádné riziko pro zdraví dítěte. Nezbytností je však používání sterilních jehel u kvalifikovaného odborníka. Možný prospěch akupunktury potvrdil výzkum provedený v roce 2001. Experimentální léčby se tehdy zúčastnilo 50 dětí. Po šestiměsíční terapii obtíže pominuly u 43 z nich.

Homeopatická léčba

Homeopatie rozděluje dnešní lékařskou společnost na dva tábory. Jedni ji vychvalují, druzí k ní přistupují s velkou nedůvěrou. Bezpochyby největší výhodou homeopatie je nepřítomnost jakýchkoliv nežádoucích účinků. Využitím alternativní metody tedy není co ztratit. V některých případech skutečně může dojít k zlepšení obtíží s nočním pomočováním.

Před využitím služeb alternativních metod raději navštivte vašeho pediatra. Alternativní přístupy jsou totiž dvousečnou zbraní. Pokud se využívají jako doplněk k základní léčbě, mohou nemocným dětem výrazně pomoci. V případě, že se budete spoléhat výhradně na alternativní metody, můžete svému dítěti spíše uškodit.

(holi)

Zdroj: www.goodnites.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#