#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nové trendy v kojenecké výživě na českém trhu

25. 2. 2019

Extenzivně hydrolyzovaná náhradní kojenecká výživa Nutramigen LGG na bázi kaseinu s probiotickým kmenem Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) a unikátním peptidovým profilem je novým řešením jak přistoupit k náhradní výživě u kojenců s alergií na bílkoviny kravského mléka. Výrobce této novinky, společnost Mead Johnson, se jako jediný specializuje výhradně na kojeneckou a dětskou výživu s celosvětovým působením. Sedm desítek produktů nabízených v padesáti zemích světa tvoří široké a kvalitní portfolio pediatrické výživy, které se nově rozšiřuje i do ČR.

Novinka pro kojence s alergií na bílkoviny kravského mléka

Alergie na bílkoviny kravského mléka (ABKM) patří mezi nejčastější dětské potravinové alergie. Extenzivně hydrolyzovaná kojenecká výživa Nutramigen LGG na bázi kaseinu s probiotickým kmenem Lactobacillus rhamnosus GG a unikátním peptidovým profilem je určená pro kojence s lehkou až středně těžkou ABKM. Pro tento přípravek od amerického výrobce s více než 75 lety zkušeností na poli náhradní výživy je typické, že přináší mnohem více než rychlé a účinné zvládání příznaků ABKM.

V krátkodobém horizontu přináší klinicky prokázanou rychlou a účinnou úlevu od GIT příznaků, jakými jsou kojenecká kolika nebo krev ve stolici, a od kožních příznaků. Střednědobý přínos kojenecké výživy na bázi kaseinu s probiotickým kmenem LGG spočívá v navození orální tolerance kravského mléka. Po 6 měsících podávání této náhradní výživy toleruje kravské mléko 3× více dětí, než pokud je podávána kojenecká výživa bez LGG. Z dlouhodobého hlediska je klinicky prokázán pokles rizika rozvoje alergických projevů, jako jsou alergická rýma, astma či ekzém.

Kasein a unikátní peptidový profil = vysoká účinnost

K hlavním benefitům uvedené hypoalergenní výživy patří velmi nízké množství reziduálního beta-laktoglobulinu, který je obsažen v syrovátce a je jedním z nejrizikovějších alergenů při ABKM. Přínosy extenzivního hydrolyzátu na bázi kaseinu, jenž je v této výživě s vynikající snášenlivostí zdrojem bílkovin, byly prokázány v řadě klinických studií.

Specifikem výživy, která je dostupná ve více variantách přizpůsobených věku dítěte, je také unikátní peptidový profil s velmi nízkým alergizujícím potenciálem ve srovnání s dalšími typy náhradní kojenecké výživy. Většina peptidových řetězců (95 %) v extenzivně hydrolyzované kojenecké výživě na bázi kaseinu s probiotickým kmenem LGG má atomovou hmotnost < 1000 Da, což je jeden z nejnižších alergizujících potenciálů mezi extenzivně hydrolyzovanými formulemi.

Kombinaci hlavních benefitů uvedené kojenecké výživy, jež má 99% klinicky ověřenou účinnost, doplňuje železo, vápník a nenasycené mastné kyseliny DHA a ARA. Podle celoevropských průzkumů je s ní spokojeno 97 % rodičů.

(pak)

Zdroje:
1. Nutramigen LGG – mnohem více než úleva od příznaků ABKM. Ewopharma, 2018.
2. Lambers T. T., Gloerich J., van Hoffen E. et al. Clustering analyses in peptidomics revealed that peptide profiles of infant formulae are descriptive. Food Sci Nutr 2015; 3 (1): 81–90, doi: 10.1002/fsn3.196.
3. Dupont C., Chouraqui J. P., de Boissieu D. et al. Dietary treatment of cows' milk protein allergy in childhood: a commentary by the Committee on Nutrition of the French Society of Paediatrics. Br J Nutr 2012; 107 (3): 325–338, doi: 10.1017/S0007114511004831.



Štítky
Alergologie a imunologie Dětská gastroenterologie Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#