#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Pět tipů, jak přeměnit občasný pohyb v pravidelný rituál

25. 7. 2016

Život s cukrovkou nezahrnuje jen dietní opatření nebo užívání tabletek. Nutné je často změnit celou životosprávu a zařadit do ní i pohyb. Díky našim pěti tipům to jistě zvládnete.

1. Nalaďte se 

Velmi dobrou strategií při zařazování cvičení do svého života je stanovit si každý den čas, kdy se budete této aktivitě věnovat. Začněme ale od začátku. Chcete se svým tělem něco dělat? Chcete se cítit zdravější, zhubnout a dostat pod kontrolu diabetes? Odpovědět si kladně na všechny tyto otázky je naprosto stěžejní. První změna se totiž musí odehrát ve vaší hlavě. Orientujte se na pohyb. Místo jízdy výtahem zvolte schody. Do práce vyrazte na kole nebo vystupte o zastávku dříve a dojděte pešky. Nezapomeňte – každý krok se počítá.

2. Zajistěte pravidelnost 

Nemusíte trénovat jako na olympiádu ani stát se mistrem kung-fu. Stačí, že budete mít z aktivity radost. Zařaďte pohyb do svého diáře stejně, jako tam zapisujete pracovní schůzky. I když by se jednalo o pouhých 15 minut. Vše budete mít černé na bílém a výmluvy se budou hledat obtížněji.

3. Vyberte si a začněte

Mnoho lidí cvičení vzdá jen proto, že se příliš soustředí na změnu hmotnosti. Pokud se ručička na váze hýbe jen maličko, obvykle je se sportováním konec. Raději se tedy k poklesu kil tolik neupínejte. Spíše se soustřeďte na příjemné pocity, které vám pohyb přináší. Radujte se z pokroků. Vnímejte, jak se vaše tělo stává silnější, ohebnější, i to, že vydržíte cvičit déle a lépe. Vyberte si ze široké škály sportů ten, který vás baví nejvíce. Fantazii se meze nekladou, proto zvolte klidně třeba curling.

4. Najděte motivaci

Cvičení se nemusí odehrávat jen doma. Vyzkoušejte i skupinové lekce. Pokud se zapíšete do kurzu, rozhodně vás to bude motivovat. Navíc se seznámíte s novými lidmi. Jestli se vám nechce do fitcentra samotným, zkuste zlákat třeba kamarády.

5. Dělejte to pro sebe

Je snazší vše vzdát, pokud si nebudete často připomínat, že cvičení a pravidelná strava jsou důležité. Zkuste si každý den po probuzení říct, proč jste se rozhodli změnit svůj život k lepšímu. Zdraví je přece jen jedno.

(brbr)

Zdroj:
http://fitness.mercola.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#