#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Enuréza? Nemusí být překážkou ani při zahraniční dovolené

7. 9. 2016

Noční pomočování je pro děti nesmírně stresující záležitost. Spolu s rodiči pak mohou mít strach z přespávání jinde než doma, dovolenou nevyjímaje. Ovšem při dodržení určitých pravidel a dobré přípravě si můžete rodinné výlety užívat bez obav.

Co určitě s sebou 

Léky na pomočování problém jako takový nevyřeší. Jsou ale dobrým pomocníkem v situaci, kdy dítě přespává mimo domov. Snižují tvorbu moči a tím mírní i riziko pomočení. Nemusejí ale fungovat na 100 %. Každé dítě navíc na léčbu reaguje jinak. Proto vždy mimo domov používejte i plenkové kalhoty. Kdyby přece jen k nočnímu pomočení došlo, mějte s sebou určitě též náhradní oblečení. Plastikový obal na matraci a vlastní prostěradlo se hodí vždy, když spíte někde v hotelu či penzionu. V případě noční nehody se tak vyhnete možným potížím při vracení pokoje.

Pravidelný režim pomáhá 

V letním období je dostatečný příjem tekutin naprosto zásadní. Pokud váš potomek ale trpí enurézou, neměl by několik hodin před spaním pít. Sníží se tak tvorba moči během noci. Bere-li léky na enurézu, je toto opatření ještě důležitější. V opačném případě by totiž mohlo dojít k rozvoji nežádoucích účinků medikace. Moč se v močovém ústrojí ale tvoří neustále. Její množství v měchýři v průběhu noci lze snížit i tak, že se dítě naučí jít se těsně před ulehnutím vymočit.

Zkouška, prosím!

Abyste se ujistili, že na dovolené bude vše správně fungovat, můžete si to v klidu domova pár dní před odjezdem vyzkoušet. Především efekt medikace bývá nepředvídatelný a může být zapotřebí upravit dávkování, případně přidat další opatření (např. dítě v průběhu noci vzbudit a poslat vymočit). Prověřit veškeré aspekty je proto jistě užitečné. 

(ivh)

Zdroje:
- FRIES, Wendy C. Bedwetting: Tips for Sleeping Away from Home. Dostupné z: www.webmd.com
- SAGIE, Jacob. Sleepover with Bedwetting – The top tips by Dr. Sagie. Dostupné z: www.bedwettingtherapy.combr> - ENURESIS TREATMENT CENTER. Tips for Summer Camp And Bed Wetting. Dostupné z: www.nobedwetting.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#