#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Výzva sekce porodnické anestezie a analgezie


Vyšlo v časopise: Anest. intenziv. Med., 26, 2015, č. 1, s. 62
Kategorie: Zprávy ČSARIM

Vážené kolegyně a kolegové, přátelé,

dne 10. dubna 2014 vznikla jednomyslným rozhodnutím výboru ČSARIM Sekce porodnické anestezie a analgezie (SPAA). Možná malý krůček pro člověka, ale doufejme, že velký krok pro naše anesteziologické společenství. Díky předchozí takřka pětileté činnosti Expertní skupiny pro porodnickou anestezii a analgezii (ESPAA) má nově vzniklá Sekce zcela jistě na co navazovat. V plánu máme především, vedle dokončení série Současné postupy v porodnické anestezii, zopakování úspěšného projektu OBAAMA-CZ aneb měsíční sledování anesteziologické činnosti na českých porodních sálech. Tentokrát snad dokonce i ve středoevropském rozměru jako OBAAMA-Visegrad. Rádi bychom však také iniciovali další, pokud možno multicentrické projekty – například otázku ERAS (Enhanced Recovery after Surgery) postupů v porodnictví nebo vliv podaných anestetik a analgetik v peripartálním období na další vývoj dítěte.


Abychom ale dokázali naplnit své představy a předsevzetí (a věříme, že i Vaše), potřebujeme Vaši pomoc a spolupráci. Na prvním místě je třeba vytvořit fungující komunikační spojení, v ideálním případě se všemi anesteziologickými týmy na českých porodnicích.

Obracíme se proto touto cestou na všechna pracoviště porodnické anestezie v České republice s prosbou o spolupráci a navázání kontaktu. Ze zkušenosti s projektem OBAAMA víme, že nejlepší spolupráce vzniká s dobře motivovanými lékaři se zájmem o rozvoj porodnické anestezie a analgezie na svém pracovišti, bez ohledu na jeho velikost a význam. Při pracovním vytížení primářů a vedoucích pracovníků to nezbytně nemusí být oni, jakkoli je jejich spolupráce a pomoc důležitá a vítaná. Pokud jste se výše poznali, neváhejte svůj zájem vyjádřit písemně zasláním svého kontaktu na email SPAA – SPAA@CSARIM.CZ, a prosíme i v kopii na email předsedy výboru SPAA MUDr. Jana Bláhy, Ph.D. (jan.blaha@vfn.cz). V rámci stránky Sekce porodnické anestezie a analgezie na webu naší odborné společnosti ČSARIM (www.csarim.cz), potažmo na stránkách naší skupiny (spaa.akutne.cz), bychom pak rádi uvedli pro Vaši kontrolu přehled všech zapojených pracovišť.

Přejeme Sekci porodnické anestezie a analgezie ČSARIM i Vám všem nadmíru úspěšný rok 2015 a těšíme se na Vaši spolupráci.

Za výbor Sekce porodnické anestezie a analgezie pro období 2014-2018

MUDr. Jan Bláha, Ph.D.

KARIM 1.LF UK a VFN v Praze, jan.blaha@vfn.cz (předseda výboru)

MUDr. Petr Štourač, Ph.D.

KARIM LF MU a FN Brno, petr.stourac@akutne.cz (místopředseda výboru)

MUDr. Radka Klozová

KARIM 2. LF UK a FN Motol, radka.klozova@fnmotol.cz

MUDr. Pavlína Nosková

KARIM 1.LF UK a VFN v Praze, pavlina.noskova@vfn.cz

MUDr. Dagmar Seidlová, Ph.D.

II. ARO FN Brno, dseidlova@fnbrno.cz


Štítky
Anesteziologie a resuscitace Intenzivní medicína

Článek vyšel v časopise

Anesteziologie a intenzivní medicína

Číslo 1

2015 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#