#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Koronární stenty firmy Eurocor získaly certifikaci CE


Vyšlo v časopise: Prakt. Lék. 2010; 90(3): 146
Kategorie: Aktuality

Bonn – Potext:

Inovativní systém koronárních stentů Taxcor Plus, který vyvinula přírodovědecká firma Eurocor GmbH, se sídlem v německém Bonnu, získal evropské prohlášení o shodě (certifikaci CE).

Taxcor Plus je vyrobený z chromovaného kobaltu. Jedná se o systém nabízející kombinaci léčiv a mechanických prvků, který poskytne pacientům celou řadu výhod. Díky své pružnosti tento koronární stent způsobuje menší podráždění koronárních tepen a umožňuje optimální přijetí stentu tělem. Navíc, díky léku Paxlitaxel, který je spolu se zavedením stentu aplikován, jsou podstatně omezeny nežádoucí účinky této minimálně invazivní terapie na koronární cévy.

Bioaktivní povrch koronárního stentu umožňuje aplikovat preparát Paclitaxel bez nutnosti použití polymerů. To umožňuje značně snížit riziko zánětlivých a anafylaktických reakcí, a tím zkrátit dobu léčby na minimum. Systém Taxcor Plus představuje nejúčinnější možnou terapii a je maximálně bezpečný pro pacienta.

Menší tření minimalizuje komplikace

Nejnovější řešení firmy Eurocor v oblasti koronárních stentů je založeno na principu biologické biomechaniky. Konstrukce koronárních stentů Taxcor vyniká především velmi nízkým obsahem kovů, což spolu s vysokou pružností a ohebností snižuje poškození koronárních tepen v důsledku tření, ke kterému dochází při použití standardních neohebných stentů.

Krátká fáze medikace snižuje zátěž pro pacienta

Medikace je takřka okamžitě uvolněna a vstřebána přes arteriální stěnu. Díky tomu nedochází k dělení buněk a riziko opakovaného zavádění stentu je tak minimalizováno. Navíc tento postup značně snižuje riziko vzniku zánětlivých reakcí.

O společnosti Eurocor

Eurocor GmbH je rychle rostoucí přírodovědecká firma, která se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu kardiovaskulárních katetrů a koronárních stentů. Její výrobky se používají pro miniinvazivní chirurgické zákroky na srdci. Jsou založeny na biologických a biomechanických principech a vynikají vysokou ohebností a přizpůsobivostí. Společnost Eurocor vymyslela moderní způsob aplikace léčiv přes balónkové katétry. Tento způsob podávání léčiv je pacienty zpravidla velmi dobře snášen.


Štítky
Praktické lékařství pro děti a dorost Praktické lékařství pro dospělé

Článek vyšel v časopise

Praktický lékař

Číslo 3

2010 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#