#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

doc. MUDr. Miloš Broďák, Ph.D., SLAVÍ ŽIVOTNÍ JUBILEUM


Vyšlo v časopise: Ces Urol 2017; 21(4): 323-324
Kategorie: Laudatio

…a při této příležitosti bychom já, moji kolegové a spolupracovníci touto cestou rádi pogratulovali našemu dlouholetému příteli, kolegovi a šéfovi.

Rád bych využil stránek časopisu Česká urologie k seznámení a představení tohoto pro nás výjimečného člověka.


Narodil se 7. ledna 1968 v Chrudimi do lékařské rodiny. Vystudoval Gymnázium Josefa Ressela v Chrudimi a i když původně snil o profesi řidiče kamionu, vojáka, nebo dokonce popeláře, byla jeho volba, jak říká on sám, nakonec tradiční, jako u většiny členů jeho rodiny. V roce 1992 ukončil studium na Lékařské fakultě v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze a nastoupil jako absolvent na urologické oddělení Nemocnice Chrudim. Po atestaci z prvního stupně v urologii přestoupil v roce 1996 na Urologickou kliniku FN Hradec Králové, kde působí dodnes.

V roce 1999 úspěšně absolvoval atestaci z druhého stupně v urologii, v roce 2007 obhájil dizertační práci na téma „Léčba inkontinence u nervové a svalové dysfunkce pánevního dna“. Po úspěšné obhajobě habilitační práce „Radikální prostatektomie u vysoce rizikového karcinomu prostaty“ na Lékařské fakultě v Hradci Králové Univerzity Karlovy v Praze byl dne 1. 4. 2012 jmenován docentem pro obor chirurgie. V současné době probíhá řízení ke jmenování profesorem.

Během svého působení na urologické klinice čelil velkým obtížím a těžkostem, ale kromě barvy vlasů to na něm nezanechalo žádné následky. Právě naopak, svojí pílí dokázal vše překonat a postupně přes vedoucího oddělení, zástupce přednosty pro výuku, vědu a výzkum se v roce 2009 stal přednostou Urologické kliniky.


Je mentorem lékařského vzdělávání v oboru urologie v Hradci Králové, kde pomáhá nové generaci lékařů. Pod jeho vedením a díky jeho pomoci se do urologické společnosti přidalo šest nově atestovaných urologů a další jsou v přípravě. Jeho hnacím motorem, jak ostatně sám říká, je týmová práce.

Významně se zasadil o rozvoj nových operačních a léčebných metod na Urologické klinice v Hradci Králové i v celé České republice. Kromě složitých urologických, uro‑gynekologických a uro‑onkologických operačních výkonů se podílí i na pokračování tradice vysoce specializovaných urologicko‑kardiochirurgických operací s mimotělním oběhem.

Byl průkopníkem a hlavním operatérem u laparoskopických radikálních prostatektomií. I přes výborné výsledky viděl budoucnost v robotickém operování a po více jak pětiletém úsilí docílil v roce 2016 zahájení robotické operativy v Hradci Králové a stal se jejím vedoucím. Nesmíme zapomenout ani na transplantace ledvin, které se na Urologické klinice provádějí již od roku 1961 a ke kterým často přiložil svoje ruce.

Miloš Broďák není jen skvělým chirurgem a uznávaným urologem. Je skvělým kolegou, šéfem i kamarádem; člověkem, na kterého se můžeme kdykoliv obrátit s prosbou o radu a pomoc. Je i výborným společníkem, který nikdy žádnou srandu nezkazí; naopak je jejím tvůrcem. Pokud čas netráví prací, kterou miluje, věnuje ho rodině a sportu, basketbalu, snowbordu či jízdě na kole a kolečkových bruslích. Je prostě člověkem, který se nelekne jakékoliv výzvy v profesním i osobním životě.


Spoustu elánu, kondice a neutuchající energie do dalších let přeje kolektiv Urologické kliniky v Hradci Králové.

Mildo, šavli, láhev šampaňského a oslava může začít!

Za kolektiv Urologické kliniky LF UK a FN

V Hradci Králové 4. 12. 2017

MUDr. Josef Košina


Štítky
Dětská urologie Nefrologie Urologie

Článek vyšel v časopise

Česká urologie

Číslo 4

2017 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#