#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vyzrajte v létě na kvasinky! Víme, jak na to!

25. 7. 2016

Dovolenkové radovánky často zhatí kvasinková infekce. Zvláště diabetici jsou k těmto obtěžujícím a nepříjemným potížím velmi náchylní. Napovíme, jak se těmto mikroorganismům účinně bránit.

Ráj pro kvasinky 

Teplé počasí, moře, sladké koktejly a sluncem provoněné ovoce zní přímo božsky nejen pro příslušníky lidské rasy. Rovněž kvasinky si takový režim rády nechají líbit. Tyto mikroskopické houby jsou součástí naší běžné mikroflóry (osídlení kůže, sliznic). Dobře se jim daří ve vlhkém prostředí, v teple a s dostatkem potravy – s cukrem. Pokud je ještě navíc oslabena imunita, kvasinkám v jejich množení nebrání už vůbec nic. Zvýšené množství cukru v krvi i moči u diabetiků a jejich snížená obranyschopnost vede k tomu, že se právě u nich kvasinkové (tzv. mykotické) infekce bohužel vyskytují velmi často.

Infekce na obzoru

Kvasinky nejčastěji napadají sliznice. Jejich destinací jsou ústa, u žen rodidla a pochva. Projevují se bělavým povlakem, svěděním, pálením až řezáním. Rizikem je šíření mykotické infekce dále do organismu – například do trávicího a dýchacího systému. Čím déle se kvasinka nechá bez léčby, tím je terapie svízelnější. Tyto mikroskopické houby jsou totiž schopny postupem času do sliznice prorůstat. Navíc se infekce s oblibou opakovaně vrací.

Obranné manévry 

Dobrá zpráva je, že existují jistá opatření, jak se kvasinkám vyhnout nebo riziko onemocnění snížit. Řiďte se následujícím:

  • Pečlivě hlídejte svou hladinu cukru a nehřešte. Cukr je přesně to, na co tyto parazitické mikroorganismy čekají.
  • Dodržujte pitný režim konzumací dostatečného množství neslazených nápojů.
  • Noste bavlněné prádlo, naopak se vyhýbejte syntetickým materiálům, u kterých hrozí zapářka.
  • Po koupání se vždy pečlivě osušte, a to i na intimních partiích. Nezůstávejte v mokrých plavkách a vždy se ihned převlékněte do suchého oblečení.
  • Pokud máte podezření, že trpíte mykotickou infekcí, vyhledejte svého lékaře co nejdříve.

(brbr)

Zdroj: 
https://consumer.healthday.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#