#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Slovo úvodem


Vyšlo v časopise: Prakt Gyn 2006; 10(1): 3

Vážené kolegyně a kolegové,

dostává se Vám do rukou první číslo dalšího, již 10. ročníku Praktické gynekologie. V tomto jubilejním ročníku jsme se rozhodli hned pro několik nezanedbatelných změn.

Jistě Vám neušlo, že obal časopisu se vrací k decentním hodnotám odborného periodika, a přesto si zachovává svou originální tvář mezi ostatními časopisy našeho oboru. Nové je i číslování stránek jednotlivých čísel v ročníku, které bude kontinuální.

K drobným personálním změnám došlo i ve složení kolektivu redakční rady, která bude i letos zajišťovat zdárný a efektivní průběh recenzních řízení autorských příspěvků.

Je také mou milou povinností Vás informovat o navázání spolupráce s  kolegy z redakce odborně spřízněného slovenského časopisu Praktická gynekológia. Tento časopis je součástí německo-slovenského projektu Edukácia v gynekológii a pôrodníctve a vychází pod záštitou prof. MUDr. Michala Valenta, DrSc., a pod vedením odborného redaktora doc. MUDr. Mariána Bernadiče, CSc. V našem časopise se tak objeví výběr nejzajímavějších prací slovenských kolegů se a podobně práce českých autorů z loňského ročníku Praktické gynekologie budou otištěny na Slovensku.

Redakční rada vyhlašuje v letošním roce poprvé autorskou soutěž O nejlepší článek Praktické gynekologie v roce 2006. Podmínky soutěže jsou zveřejněny v tomto čísle (viz následující strana). Vyhlášení výsledků a slavnostní předání cen proběhne na Česko-slovenské konferenci reprodukční gynekologie v listopadu v Brně.

Přece však zůstává něco nezměněno, a to naše společná snaha si udržet odborný zájem čtenářů a dále rozhojnit jejich řady předkládáním kvalitních a zajímavých článků charakteru původních i přehledných prací, kazuistik a referátů z významných akcí. Tři letošní čísla Praktické gynekologie očekávejte do letních prázdnin, druhou polovinu ročníku tradičně završí sborník abstrakt z již tradičního podzimního brněnského sympozia asistované reprodukce.

Aktualizované pokyny pro autory, kontakt na jednotlivé členy redakční rady a archiv předešlých ročníků ve formátu pdf naleznete na webových stránkách www.praktickagynekologie.cz.

Nezbývá tedy než nám všem popřát dostatečný prostor, čas a klid pro práci a možnost strávit příjemné chvíle ve společnosti Praktické gynekologie i v letošním roce.


as. MUDr. Robert Hudeček


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Praktická gynekologie

Číslo 1

2006 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#