#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Čas. Lék. čes. 2016; 155: 339
Kategorie: Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

po čísle 3 je toto vydání dalším v letošním roce, do kterého zařazujeme články, jež jsme dostali v průběhu roku a z důvodu pevného rozsahu každého čísla jsme je nemohli publikovat v tematických číslech.

Redakce i redakční rada Časopisu lékařů českých si velmi považuje, že dostává žádosti o publikování přehledových i původních prací od odborníků z velmi rozdílných oborů i pracovišť a že akceptováním těch nejlepších může zprostředkovat široké odborné obci jak novinky, tak současný pohled na problematiku nejrůznějších oblastí medicíny a příbuzných oborů. Pevně věřím, že tomu tak bude i nadále, a jsme připraveni všem autorům poskytnout ten nejpečlivější redakční servis.

Není úkolem – a ani se nesluší – aby vedoucí redaktor zařazené články hodnotil. Přesto si dovolím k tomuto číslu pár poznámek:

„Vlajkovou lodí“ čísla je přehledová práce o mužské osteoporóze, která by rozhodně neměla zůstat ve stínu převažující problematiky osteoporózy postmenopauzální. Profesor Jan Štěpán se metabolickým osteopatiím věnuje nejméně čtyři desetiletí a bezesporu patří k největším osobnostem tohoto oboru.

Aktuální přehled shrnující správný postup při indikaci a provádění pitev v České republice, připravený ve spolupráci soudních lékařů a právníků, bude pro mnoho našich čtenářů patřit k těm nejpozorněji čteným a věřím, že jim konečně poskytne srozumitelný návod jak si počínat v oblasti, kterou před dvěma roky tak nešťastně postihlo legislativní selhání našich zákonodárců.

A konečně do adventní doby patří i malé zamyšlení. Myslím, že úvaha dr. Marka Štefana o nástrahách diagnostického procesu je přesně tím, co bychom stále měli mít – ku prospěchu svých pacientů – na paměti.

Petr Sucharda


Štítky
Adiktologie Alergologie a imunologie Angiologie Audiologie a foniatrie Biochemie Dermatologie Dětská gastroenterologie Dětská chirurgie Dětská kardiologie Dětská neurologie Dětská otorinolaryngologie Dětská psychiatrie Dětská revmatologie Diabetologie Farmacie Chirurgie cévní Algeziologie Dentální hygienistka

Článek vyšel v časopise

Časopis lékařů českých

Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#