#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Čas. Lék. čes. 2016; 155: 59
Kategorie: Editorial

Vážené čtenářky, vážení čtenáři,

druhé letošní číslo z části navazuje na gastroenterologickou problematiku čísla minulého. To proto, že je věnováno 70 rokům 4. interní kliniky – kliniky gastroenterologie a hepatologie 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Jak ukazují zařazené články, záběr pracoviště je širší, než by jeho název napovídal. Odráží, mimo jiné, i odkaz jedné z velkých postav českého vnitřního lékařství, profesora Bohumila Prusíka, od jehož narození nyní v květnu uplyne 130 let.

Článek prof. Karla Nováka přibližuje významnou českou stopu v prestižní mezinárodní chirurgické společnosti, medailonkem je připomenut jiný velmi významný chirurg, profesor Sisvan W. A. Gunn.

Jsme v redakci velmi rádi, že k odborným článkům prvního „elektronického“ vydání si našly cestu stovky Vás, našich čtenářů. Více než 700 přístupů k článkům prof. Zavorala či prof. Rysky během šesti týdnů je jistě zásluhou aktuálních témat a renomovaných autorů, ale pro redakci i vydavatele to jsou potěšující zprávy.

Věříme, že podobné pozornosti se bude dostávat i pravidelným rubrikám včetně osobních zpráv – osobnosti jako profesor Jiří Tichý si nepochybně připomenutí zaslouží.

Petr Sucharda


Štítky
Adiktologie Alergologie a imunologie Angiologie Audiologie a foniatrie Biochemie Dermatologie Dětská gastroenterologie Dětská chirurgie Dětská kardiologie Dětská neurologie Dětská otorinolaryngologie Dětská psychiatrie Dětská revmatologie Diabetologie Farmacie Chirurgie cévní Algeziologie Dentální hygienistka

Článek vyšel v časopise

Časopis lékařů českých

Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#