#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Prohlášení ANZICS o nerozšiřování a odnětí léčby


ANZICS: Statement on withholding and withdrawing treatment

The statement on withholding and withdrawing treatment in intensive care issued by the Australian and New Zealand Society of Intensive Care is a guide to promulgate local end-of-life decision making and palliative care guidelines. The statement is a formal professional but not legal document. Nevertheless it clearly presents the position of the Australian and New Zealand Society of Intensive Care, while providing the doctors, nurses, patients and families with a moral as well as factual framework within which discussions surrounding dying and end-of-life care in intensive care can be held. Although independent, the statement fully complies with the proceedings of a recent international conference; Challenges in End-of-Life Care in the ICU: Statement of the 5th International Consensus Conference in Critical Care: Brusels, Belgium, April 2003.


Autoři: Anzics (australian;  New Zealand Society Of Intensive Care;  Australská;  Novozélandská;  Společnost Intenzivní Péče;  Spojená Katedra Intenzivní Péče);  Australská;  Novozélandská Katedra Anesteziologů;  Královská Australská Internistická Společnost
Vyšlo v časopise: Anest. intenziv. Med., 16, 2005, č. 4, s. 210-211
Kategorie: Intenzivní medicína - Původní práce

Souhrn

Uvádíme plné znění prohlášení o nerozšiřování a odnětí léčby na jednotkách intenzivní péče vydané Společností intenzivní péče Austrálie a Nového Zélandu jako vodítko pro vypracování lokálních postupů při péči o terminálně nemocné na jednotkách intenzivní péče. Prohlášení je formálním, i když právně nezávazným dokumentem, který jasně vyjadřuje stanovisko Společnosti intenzivní péče Austrálie a Nového Zélandu, čímž poskytuje lékařům, sestrám, pacientům i jejich příbuzným morální a zároveň věcný rámec pro diskuse o umírání a péči o umírající na jednotkách intenzivní péče. Prohlášení, ač nezávislé, je v plném souladu se závěry mezinárodní konference konané v dubnu 2003 v Bruselu (Challenges in End-of-Life Care in the ICU: Statement of the 5th International Consensus Conference in Critical Care).


Štítky
Anesteziologie a resuscitace Intenzivní medicína

Článek vyšel v časopise

Anesteziologie a intenzivní medicína

Číslo 4

2005 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#