#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

VIDEOZÁZNAM OHD 2023: Současné trendy v léčbě CLL a AML

20. 6. 2023

Sympozium společnosti Abbvie, jež proběhlo v rámci XXXV. olomouckých hematologických dnů (OHD) dne 26. května 2023, přineslo aktuální data a poznatky k využití venetoklaxu v léčbě chronické lymfocytární leukémie (CLL) a akutní myeloidní leukémie (AML).

MUDr. Martin Šimkovič, Ph.D., ze IV. interní hematologické kliniky LF UK a FN Hradec Králové se ve svém sdělení věnoval především významu minimální reziduální nemoci (MRN) v léčbě CLL z hlediska jejích výsledků a dále hledání optimální terapeutické kombinace s venetoklaxem v této indikaci. Doc. MUDr. Daniel Lysák, Ph.D., z Hematologicko-onkologického oddělení FN Plzeň navázal tématem výběru a vhodné sekvence léčby u relabující/refrakterní CLL, a to při intoleranci podávané terapie nebo rezistenci na ni. 

Praktické zkušenosti s léčbou venetoklaxem + azacitidinem u pacientů s AML potom přinesl prof. MUDr. Pavel Žák, Ph.D., ze IV. interní hematologické kliniky LF UK a FN Hradec Králové. Tuto kombinaci představil jako účinnou strategii pro indukční léčbu křehkých a starších nemocných s AML, která však rovněž znamená efektivní alternativu pro mladší pacienty, pokud nemohou podstoupit intenzivní chemoterapií. Mnohdy totiž umožňuje jejich následné zařazení do transplantačního programu. 

Štítky
Hematologie a transfuzní lékařství Onkologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#