#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Podpořte zdraví svého srdce zimními sporty!

30. 11. 2015

Méně přirozeného světla a chladné počasí přispívají k letargii a pohodlnosti. Přesto i během nadcházejících měsíců můžete zlepšovat svou kondici. A nejen tu tělesnou, ale i duševní.

Aerobik v přírodě

Výlety na běžkách nebo severská chůze s využitím hůlek představují vhodné zimní aktivity, kterými lze vedle žádoucího spalování tuku také upevnit zdraví srdečně-cévní soustavy. Naproti tomu snowboarding či sjezdové lyžování jsou sporty ideální pro budování svalové hmoty a síly, zvyšování rychlosti a zlepšení koordinace.

Na sněhu s rozumem 

Zimní aktivity patří mezi ty velmi atraktivní a často si na ně troufne i jedinec, který se jinak pohybu příliš neoddává. Abyste nenaplnili úsloví „sportem k trvalé invaliditě“, je dobré znát několik zásad týkajících se prevence vzniku úrazů:

  • Pokud se chystáte podávat větší sportovní výkony, je vhodné se na to předem připravit. Jednoduše řečeno, není zrovna ideální, pokud se vrhnete na sjezdovku přímo z gauče. Zlepšete si proto kondičku tím, že začnete několik týdnů před termínem odjezdu cvičit.
  • Ujistěte se, že zvládáte techniku sportu, který plánujete praktikovat, a rozumíte svému vybavení. Nesprávně zvolené lyže nebo špatně padnoucí ochranná helma mohou být příčinnou vážného poranění.
  • Nepřeceňujte síly. Nemusíte se přece vydat rovnou na černou sjezdovku, abyste si lyžování užili. Nadhodnocením svých skutečných dovedností můžete ohrozit nejen sebe, ale i ostatní, kteří se na svahu pohybují.

Pokud zůstanete aktivní i během zimních měsíců, můžete jaro přivítat plní síly a energie. Myslete však při sportování i na své bezpečí.

(veri)

Zdroj:
www.evergreenhealth.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#