#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Významné životní jubileum slaví


Vyšlo v časopise: NuklMed 2021;10:55-56
Kategorie: Ze společnosti NM

  • Mgr. Petr Dejmek – Praha
  • MUDr. Radka Fuchsová – FN Plzeň
  • MUDr. Vojtěch Grossmann – ONM, nemocnice Jičín
  • Lenka Kaňková – KNM 3. LF UK a FNKV Praha 10


Na jaře letošního roku oslavila krásné kulaté narozeniny naše kolegyně paní Lenka Kaňková.

Na klinice pracuje úžasných 27 let. Nejprve byla aplikační sestřičkou, pak několik let vedla příjmovou kancelář a posléze se naučila i obsluhovat gamakamery. Stihla získat dnes už nedostupnou specializaci v nukleární medicíně a naučila se i připravovat kitová radiofarmaka. Dnes je díky tomu všemu univerzální a velmi zkušenou pracovnicí. A jelikož ke všemu přidává dobrou náladu, úsměv, pochopení a nadhled, je radost s ní pracovat.

Milá Lenko, do dalších let ti přejeme zdraví, štěstí a spokojenost a zůstaň naším sluníčkem.

Za všechny nukleárčíky z Vinohrad Ivana Kuníková

  • Mgr. Radim Kříž – VF a. s., Černá Hora


Tento rok v srpnu slaví své životní jubileum Mgr. Radim Kříž, dlouholetý zaměstnanec společnosti VF, a. s. z Černé Hory.

Před nástupem do zaměstnání vystudoval obor Fyzikální chemie na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. V roce 2002 začal pracovat ve společnosti VF, a. s. v Černé Hoře nedaleko Brna. Ve firmě nastoupil na pozici technického pracovníka se zaměřením na radiační ochranu ve zdravotnictví. Hlavní náplní jeho práce bylo zajišťování dohlížející osoby na širokém rozsahu pracovišť od radiodiagnostiky, přes pracoviště nukleárních medicín a radioterapií, až po rozmanitá pracoviště v průmyslu. Postupem času se jeho pracovní pozice měnily. Nyní vedle činností experta na radiační ochranu zastává funkci Vedoucího akreditované metrologické laboratoře VF, a. s.. Vedle této činnosti zastává i další funkce, jako např. bezpečnostní poradce při převozu nebezpečných věcí a látek v režimu ADR, je dohlížející osobou VF, a. s. a v neposlední řadě se zabývá expertními metrologickými pracemi. Mimo tyto činnosti je také garantem radiační ochrany při realizaci mezinárodních projektů a zakázek, ve kterých se nakládá s radioaktivními zdroji, případně je potřeba metodicky pokrýt práce v kontrolovaných pásmech zákazníků společnosti VF, a. s.. K dnešnímu dni vlastní Radim Kříž více jak 15 osvědčení Zvláštní odborné způsobilosti vydané Státním úřadem pro jadernou bezpečnost zahrnující mimo Dohledu nad radiační ochranou i způsobilost pro měření zdrojů ionizujícího záření a osobní dozimetrie. Svůj volný čas rád tráví na kole a výletech s rodinou.

My, Tvoji kolegové, Ti přejeme nádherné narozeniny v kruhu blízkých. Hodně štěstí, zdraví a úspěchů v osobním i pracovním životě.

  • Petr Krabec – KC SOLID s. r. o., Rokycany
  • Jana Pincová – České Budějovice
  • Ing. Květoslav Popelka – ONM, nemocnice Kyjov


Koncem května letošního roku oslavil významné životní jubileum náš kolega Ing. Květoslav Popelka. Po promoci na elektrotechnické fakultě Vysokého učení technického v Brně nastoupil v roce 1974 jako samostatný vývojový pracovník zdravotnické techniky do podniku Chirana ve Staré Turé. Po třinácti letech přešel jako specialista na výpočetní techniku do služeb OÚNZ v Hodoníně. Od roku 1991 je jeho kariéra spojena opět s rodným Kyjovem. Toho roku vzniklo v kyjovské nemocnici oddělení nukleární medicíny a Ing. Popelka je neodmyslitelnou součástí jeho třicetileté existence. Jeho výrazným přičiněním se nově vzniklé pracoviště postupně vybavilo potřebnou technikou, o kterou se vždy staral s nadstandardním nasazením. Po celou dobu vykonával dohled nad radiační ochrannou. Významně se také podílel na rekonstrukci oddělení a postupné obnově přístrojového parku. S velkou pečlivostí, vždy oceňovanou kontrolními orgány, vytvořil potřebnou dokumentaci pro provoz a vždy si poradil s neustále se stupňujícími legislativními požadavky. V roce 2006 složil atestační zkoušku v oboru Fyzika a přístrojová technika v nukleární medicíně a od roku 2007 je držitelem osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu v oboru Radiologický fyzik.

Přejeme našemu Květkovi pevné zdraví a hodně elánu do dalších let, které ještě jistě stráví na našem pracovišti. Vzhledem k plánovanému vybudování PET pracoviště bude mít práce dost.

  • MUDr. Ingrid Špalková – ONM, nemocnice Mladá Boleslav


Dne 5. 5. letošního roku oslavila kulaté výročí primářka MUDr. Ingrid Špalková z Mladé Boleslavi.

Po absolvování 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy nastoupila na Oddělení klinické imunologie FN Hradec Králové, po mateřské dovolené přešla na Kliniku nukleární medicíny. Od roku 2000 působí ve funkci primářky na Oddělení nukleární medicíny v Mladé Boleslavi – se všemi radostmi a strastmi, které oddělení přináší. Přechodně pracovala i na Klinice nukleární medicíny a endokrinologie Fakultní nemocnice Motol a Oddělení nukleární medicíny v Jičíně.

Za dobu jejího působení prošlo oddělení v Mladé Boleslavi postupným rozvojem od jedné jednohlavé SPECT a jedné planární kamery v suterénu ke dvěma SPECT/CT a jedné SPECT kameře v novém pavilonu, s novými prostorami pro přípravu radiofarmak – děkujeme.

Neváhala si rozšířit obzory a zkušenosti o PET a určitý čas navíc pracovala v Protonovém centru. Nadále si udržuje svou thyreologickou erudici – jedenkrát týdně přináší péči v tomto oboru do jinak nepokrytého prostoru Mnichova Hradiště.

Ve svém volném čase ráda cestuje, navštěvuje kulturní představení, věnuje se vnoučatům – a my kolem ní pevně věříme, že ji i nadále čekají dlouhé roky radostí a veselím naplněného života.

  • MUDr. Kateřina Táborská – KNME 2. LF UK a FN Praha 5 – Motol


V červnu 2021 se dožila v mladické svěžesti a plném pracovním nasazení významného životního jubilea MUDr. Kateřina Táborská, primářka Kliniky nukleární medicíny a endokrinologie 2. LF UK a FN Motol.

Narodila se v Českém ráji, Turnově, vystudovala Fakultu všeobecného lékařství UK v Praze, poslední rok studia si vylosovala stáže do Ústí nad Labem, kde ji osud pevně spojil se svým budoucím manželem. Po promoci, v roce 1986, nastoupila jako sekundářka na interní oddělení nemocnice v Příbrami, v roce 1994 získala atestaci I. stupně z vnitřního lékařství. Svým nástupem na Oddělení nukleární medicíny nemocnice Na Homolce v roce 1996 se její profesní zájem zaměřil na nukleárně medicínskou diagnostiku, v té době absolvovala také stáž v PET centru Lovaň. V roce 2000 získala atestaci z nukleární medicíny a od roku 2002 až do dnešních dní pracuje ve Fakultní nemocnici v Motole a od roku 2013 je zdravotnickým zástupcem přednosty kliniky.

V Motole se ihned zapojila i do výuky mediků na 2. LF UK. Od roku 2013 je externím pracovníkem Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT při vedení bakalářských prací. Kromě této pedagogické činnosti se věnuje i výzkumné práci, je autorkou a spoluautorkou řady odborných článků v recenzovaných a impaktovaných časopisech.

Její aktivní zájem o rozvoj nukleární medicíny v Česku ji přivedl až k výboru ČSNM, kde ve funkci předsedkyně revizní komise aktivně pomáhá rozvíjet obor.

Katka je velmi to činorodá žena. Minimálně jednou měsíčně ji potkáte v divadle, na opeře, v knihovně nebo na cestách. Od mládí se věnuje lezení po skalách, nelze se tomu přece divit, vždyť pochází z Českého ráje. Má moc ráda přírodu a hory, takže ji můžete vidět, jak se prohání po hřebenech hor či v soutěskách na Slovensku, Rakousku či v Itálii. Je pravda, že v poslední době se více věnuje svému dalšímu koníčku – zahradnickým pracím. Myslím si však, že pro ni největším a nejradostnějším koníčkem je její rodina – manžel a její dva již dospělí synové.

Milá Katko, k Tvým narozeninám Ti chci popřát vše nejlepší, co jen život Ti může dát. Přeji Ti dobrou náladu a životní pohodu, hodně štěstí a radosti z rodiny a Tvých přátel, neutuchající energii a hlavně pevné zdraví, které je vstupenkou do pohodového života.

Petr Vlček a kolektiv KNME

  • MUDr. Jan Urbánek, CSc. – Praha
  • RNDr. Dana Zelená – M.G.P., s. s r. o., Zlín

Dalšími jubilanty jsou:

  • MUDr. Vladimíra Baarová – ONM, nemocnice Klatovy
  • Ing. Zdeňka Davidová – VFN Praha 2
  • Bc. Lukáš Fil – ONM, nemocnice Příbram
  • MUDr. Ivana Harisová – ONM, nemocnice Uherské Hradiště
  • MUDr. Libor Hlavatý – ONM, nemocnice České Budějovice l Henrieta Hönischová, DiS. – ONM, nemocnice Nový Jičín
  • Ing. Tereza Kráčmerová – KNME, FN Praha – Motol
  • Ing. Pavel Máca – Nemocnice Na Homolce, Praha
  • Vlasta Míková – Olomouc
  • PharmDr. Zbyněk Nový, Ph.D. – Olomouc
  • MUDr. Viera Rousková – ONM, nemocnice Trutnov
  • MUDr. Jiří Salvét – Plzeň
  • Ing. Jana Svobodová – Davle
  • MUDr. Jitka Svobodová – Praha
  • MUDr. Ing. Milan Šimánek, Ph.D. – ONM, nemocnice Pelhřimov
  • MUDr. Miloslav Šimůnek – Jablonné nad Orlicí
  • MUDr. Irena Vyhnánková – ONM, nemocnice Chrudim

Noví členové společnosti:

Ing. Michal Sakmár

(ÚNM VFN, Praha)

Ukončené členství:

MUDr. Ladislav Hodějovský

PharmDr. Eva Malířová

MUDr. Zdeněk Moravec

MUDr. Alexandra Slováková

Bc. Adéla Špičanová

MUDr. Václav Vrána

 

Správná odpověď ze strany 52:

c) – stp. vakcinaci proti COVID-19


Štítky
Nukleární medicína Radiodiagnostika Radioterapie

Článek vyšel v časopise

Nukleární medicína

Číslo 3

2021 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#