#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Milé kolegyně, milí kolegové,


Vyšlo v časopise: Geriatrie a Gerontologie 2018, 7, č. 3: 91
Kategorie: Editorial

aktuální číslo Geriatrie a gerontologie se poprvé dostává do rukou nejen členům České gerontologické a geriatrické společnosti, ale také některým dalším zájemcům, zejména farmaceutům a ostatním odborným pracovníkům lékárenské sítě Moje lékárna.

Výrazně se tím tedy rozšiřuje počet našich čtenářů a jsme velice rádi, že se dále utvrzuje spolupráce mezi naší společností a farmaceuty, která započala se sítí lékáren Moje lékárna již před mnoha lety. Společně jsme uskutečnili řadu přednášek, seminářů a podíleli se na odborném obsahu bulletinu pro lékárny. Skutečnost, že se Geriatrie a gerontologie dostává nyní i do rukou lékárníků, považuji za významnou etapu naší spolupráce. Z okruhu farmaceutů přišla, naprosto nezávisle na tomto kroku, další dobrá zpráva: Farmaceutická fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové je jednou z hlavních výzkumných institucí, které se podílejí na projektu financovaném EU EUROAGEISM (2017–2021). Více o tomto projektu se můžete dočíst v článku, který je mu věnován. Věřím, že i články věnované antipsychotikům budou zajímavé jak pro lékaře, tak lékárníky.

Letní číslo Geriatrie a gerontologie se zaměřuje tradičně na sociální gerontologii a humanitní aspekty geriatrie. Je tomu tak v článcích o potřebách hospitalizovaných geriatrických pacientů, o trendech v poskytování domácí péče a péče ústavní stejně jako o bariérách a možnostech integrace zdravotní a sociální péče v České republice.

Nedávno vstoupilo v platnost obecné Nařízení Evropského parlamentu a Rady o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Jde o General Data Protection Regulation, tedy GDPR, jak už mu nějakou dobu všichni říkáme, protože název nařízení je příliš dlouhý a nepříliš srozumitelný. Nařízení přináší určité změny i do naší práce a našich organizací. Ty naštěstí nejsou zdaleka tak drakonické, jak se nám snaží vnutit různé agentury, které vycítily možnost dobrého a vydatného zisku za konzultační či„takzvaně konzultační“ činnost. Pro naši společnost však z GDPR přece jen vyplývá důležitá změna: můžeme shromažďovat a schraňovat jakékoli údaje o osobách pouze na základě jejich souhlasu. To se týká samozřejmě i různých adresářů včetně adresáře a seznamu e-mailů členů naší společnosti. Elektronická komunikace je nepochybně nejrychlejší i nejefektivnější a umožňuje také zasílání aktuálních informací a oznámení o konaných či připravovaných akcích. Proto bychom velmi rádi vytvořili nový, funkční adresář členů naší společnosti. Prosím tedy členy ČGGS, aby byli tak laskavi a na adresu jana.karlova@gerontocentrum.cz zaslali svůj souhlas se zařazením kontaktní
e-mailové adresy do elektronického adresáře společnosti. Svou e-mailovou adresu můžete poskytnout i tehdy, pokud členy ČGGS nejste, ale máte zájem o zasílání aktuálních informací. V tomto případě vás rádi zařadíme do adresáře „spolku přátel“ České gerontologické a geriatrické společnosti.

Na vaše e-maily se těší a příjemné čtení vám přeje

doc. MUDr. Iva Holmerová, Ph.D.


Gerontologické centrum Praha


Štítky
Geriatrie a gerontologie Praktické lékařství pro dospělé Protetika

Článek vyšel v časopise

Geriatrie a Gerontologie

Číslo 3

2018 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#