#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vzpomínka na pana docenta MUDr. Josefa Klemence, CSc.
(23.8.1943 – 3. 9. 2010)


Vyšlo v časopise: Ces Urol 2011; 15(1): 50
Kategorie: Zprávy

Pan docent se narodil 23. srpna 1943 v Praze. Maturoval v roce 1960 na Gymnáziu Sladkovského v Praze na Žižkově, promoval 8. června 1966 na Fakultě dětského lékařství v Praze. Po promoci nastoupil na chirurgické oddělení v Kolíně, později od roku 1969 na I. chirurgickou kliniku Všeobecné nemocnice v Praze, kde v roce 1970 absolvoval atestaci I. stupně z chirurgie. Pracoval zde v urologickém týmu prof. V. Šimona a v roce 1974 složil atestaci z urologie II. stupně. V roce 1984 obhájil kandidátskou dizertační práci na téma „Adenokarcinom ledviny“ a získal titul CSc. V roce 1990 v habilitačním řízení byl jmenován docentem urologie. V roce 1994 byl jmenován vedoucím urologem na fakultní poliklinice v Praze – Klimentské, v roce 2001 přešel do týmu Urologické kliniky 1. LF UK a VFN v Praze a byl pověřen vedením urologické ambulance na Fakultní poliklinice Karlovo náměstí, kde pracoval téměř ještě do posledních dnů svého života a jeho kartotéka zahrnovala stovky spokojených pacientů.

Několik let vykonával funkci hlavního revizního lékaře VZP pro obor urologie. Pravidelně docházel na klinické dny na urologické klinice a na její semináře. Svoji erudici si příkladně zvyšoval pravidelnou účastí na výročních konferencích České urologické společnosti ČLS JEP.

Ve svých projevech byl skromný, klidný, působil optimisticky a velmi často stočil téma rozhovoru mimo urologii, a to především na svá vnoučata. V kolektivu byl oblíbený právě pro svoji dobromyslnou a nekonfliktní povahu a uvážlivost zkušeného odborníka.

Kolektiv Urologické kliniky na něj bude rád a s úctou vzpomínat.

Čest jeho památce!

prof. MUDr. Tomáš Hanuš, DrSc.

se spolupracovníky Urologické kliniky 1. LF UK a VFN,

Praha


Štítky
Dětská urologie Nefrologie Urologie

Článek vyšel v časopise

Česká urologie

Číslo 1

2011 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#