#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Prof. MUDr. Jaroslav Racek, DrSc., osmdesátiletý – blahopřání


Autoři: J. Mazánek
Vyšlo v časopise: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 111, 2011, 6, s. 143

Vážený pane profesore a milý příteli,

připadá mi to jako chvilka, těch pět let uteklo velmi rychle, jako teče voda ve Vltavě, kdy jsem na stránkách tohoto časopisu při příležitosti Tvých pětasedmdesátin, v letmém výčtu hodnotil Tvoji intenzivní činnost pedagogickou, vědeckou i organizační. Vyslovil jsem i přání, abys i nadále ve zdraví zvládal pracovní úkoly a problémy a snad se mi podařilo ujistit Tě, že si vážíme toho co jsi nám  svým lidským i odborným příkladem dával a co, jak pevně věřím, nám ještě v budoucnosti budeš poskytovat. Když probírám co všechno již o Tobě bylo napsáno, je pravidlem zvláště nápadným, že to nejsou jenom slova zdvořilosti, ale že všichni pisatelé se cílevědomě snaží postihnout hlavní rysy Tvé osobnosti. Všechny ty články mají jednoho společného jmenovatele, jsi pro nás příkladem a vzorem vynikajícího lékaře, oblíbeného učitele a moudrého člověka. A tak mladistvý elán pro myšlení i skutky, kterým stále oplýváš a které Tě celým životem provázejí, nejsou jenom slovní ozdobou, ale reálnou skutečností.


Když člověk dospěje do určitého věku, tak pochopitelně bilancuje a přemýšlí o tom, zdali jeho dosavadní život byl hodnotný, tvořivý, zdali po sobě něco obecně prospěšného zanechal dalším generacím. Mohu Tě ujistit, že se můžeš s uspokojením dívat zpět na dílo, které jsi vykonal. V české a československé ortodoncii a stomatologii jsi vyoral hlubokou brázdu a výrazným způsobem jsi přispěl k odbornému obohacení naší i světové ortodoncie. Děkujeme Ti za to!

Svého životního jubilea se dožíváš v obdivuhodné svěžesti psychické i fyzické. Nepochybně k tomu přispěla Tvoje vzácně vyrovnaná povaha, hluboké obecné i odborné vzdělání, živý zájem o vědeckou práci a krásný vztah k přírodě.

Při této slavnostní příležitosti přijmi, prosím, kytici přání, od všech přátel, spolupracovníků, žáků a obdivovatelů, od všech, kteří si Tě vážíme pro Tvoji odbornou kvalitu, lidskost a skromnost. Přejeme Ti do dalších let především dobré zdraví, spokojenost v osobním životě a sobě přejeme, aby i nadále vítězil u Tebe biologický věk nad věkem kalendářním.

 

V úctě

Jirka Mazánek


Štítky
Chirurgie maxilofaciální Ortodoncie Stomatologie

Článek vyšel v časopise

Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství

Číslo 6

2011 Číslo 6
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#