#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Informace pro všechny revizní lékaře a žádost výboru společnosti revizního lékařství


Vyšlo v časopise: Reviz. posud. Lék., 14, 2011, č. 1, s. 6

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, kolegyně, kolegové,

všichni jsme plni očekávání, zda nová vláda vnese do systému veřejného zdravotního pojištění racionální změny. Budou-li, jak se promítnou do postavení lékařů – revizních lékařů zaměstnaných ve zdravotních pojišťovnách?

Ze záměrů a dosavadního vývoje lze mimo jiné předpokládat také přípravu jednoho místa výběru zdravotního a nemocenského pojištění.

Tento krok by mohl též přispět k centralizaci odborné kontroly a revizních činností prováděných dle dikce § 42 Zk. 48/1997 o veřejném zdravotním pojištění revizními lékaři, možná i k centralizaci s posudkovými činnostmi prováděnými posudkovými lékaři, bez ohledu na zaměstnavatele, ať jsou to zdravotní pojišťovny nebo správy sociálního zabezpečení.

Ve veřejném zdravotnictví dominují neustále se opakující problémy jak s financováním zdravotní péče, tak v motivaci k práci revizních lékařů ve veřejném zdravotním pojištění. Dojde-li k vývoji, a to jakýmkoliv směrem, měli bychom na něj umět nejen důstojně reagovat, ale pokusit se jej ovlivnit nám žádoucím směrem.

Především k prospěchu pojištěnce-pacienta a k optimalizaci péče hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Též však i k prospěchu nás, lékařů pracujících také ve zdravotních pojišťovnách.

S vědomím uvedených souvislostí se proto na Vás obracíme s žádostí o vyplnění dotazníku, který jsme společně s doc. MUDr. Jaroslavem Gebhartem, CSc., připravili a umístili na webové stránky naší Společnosti: http://www.revizni-lekarstvi.cz/

Podobu stránek v rámci spektra kvality odborného obsahu a rozsahu budeme ve spolupráci se zájemci o rozvoj oboru Revizní lékařství v podmínkách veřejného zdravotnictví a zdravotního pojištění trvale zkvalitňovat a rozšiřovat.

Informaci ve společném zájmu předejte všem svým kolegyním a kolegům, tedy i těm, kteří doposud nejsou členy naší odborné Společnosti. Požádejte je, aby dotazník také vyplnili.

Vaše cenné připomínky, podněty a návrhy uvítáme.

Za vstřícnost a spolupráci předem děkujeme!
Za výbor Společnosti revizního lékařství ČLS JEP

MUDr. Hynek Dolanský, Ph.D., v. r.,
předseda


Štítky
Posudkové lékařství Pracovní lékařství

Článek vyšel v časopise

Revizní a posudkové lékařství


2011 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#