#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Prakt Gyn 2016; 20(3-4): 120
Kategorie: Editorial

Vážené kolegyně, kolegové, čtenářky,

čtenáři a přátelé časopisu Praktická Gynekologie, se zpožděním, ale přece se k vám dostává poslední dvojčíslo Praktické gynekologie. Výraz „poslední“ svádí k nostalgii. A dle konotací s tímto výrazem spojených k radosti či smutku, který v horším případě vede k depresi a v lepším k sebereflexi a novému startu.


Po 10 letech v redakční radě a dalších 4 letech v pozici šéfredaktora Praktické gynekologie se s vámi loučím. Děkuji všem, kteří mi svými skvělými články pomáhali časopis naplňovat, všem, kteří pomáhali inzertní podporou s jeho financováním a zejména nakladatelství Facta Medica za fascinující spolupráci. A děkuji hlavně všem, kteří náš časopis četli, a nejvíce těm, kteří mi ho občas pochválili (aniž ode mne něco potřebovali).

Ano, chápete to správně, poslední neznamená poslední jako nejnovější, ale pravděpodobně poslední vůbec, neb se nám nepodařilo přeprat „neviditelnou ruku trhu“, která nás „neviditelnou boxerskou rukavicí“ srazila do pozice časopisu, na který musí nakladatel doplácet, což logicky není dlouhodobě možné.

Nicméně ve spartském duchu řeckých hrdinů chceme z boje odejít „se štítem nebo na štítě“. Přinášíme tedy i tentokráte snad zajímavé články – ukážeme nové možnosti v diagnostice preeklampsie, ošetříme mimoděložní těhotenství, zbavíme porod bolesti a snad i strachu. Přečetli jsme za vás několik nových knih a navštívili kongres reprodukční imunologie.

Ani dnes vás nenechám odejít bez citátu. Pro toto číslo se myslím výborně hodí citát z knihy Příběhy ze Zeměmoří americké královny fantasy literatury Ursuly K. Le Guinové: „ Nebyl to sice šťastný konec, ale byla to opravdová radost. A to může být někdy samo o sobě dost.“

A tak vám všem dodatečně přeji, aby se vám v roce 2017 dařilo ještě lépe (pokud to jde) než loni, a těm méně spokojeným, aby jako bájný Fénix vstali (opět a znovu a znovu, a ptají se pokolikáté) z popela a rozletěli se do nového roku.

S úctou váš



Vážení čtenáři,

s těžkým srdcem vás musíme informovat o tom, že z ekonomických důvodů je od roku 2017 pozastaveno vydávání vámi oblíbeného časopisu Praktická gynekologie.

Velice vám děkujeme za přízeň, kterou jste časopisu věnovali v uplynulých letech, i za váš zájem o časopis, který byl patrný i na odborných akcích, na nichž jsme se spolu setkávali.

Neméně děkujeme všem šéfredaktorům, všem členům redakční rady, všem autorům a recenzentům, kteří vdechovali časopisu život a pomáhali ho provádět různě složitými okamžiky jeho života.

Dovolíme si parafrázovat okřídlené latinské rčení, které snad nejlépe vystihuje pocity nás všech

Quod bonum, felix, faustum, fortunatumque fuerit

za vydavatele a za redakci se s Vámi loučí


     



Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Praktická gynekologie

Číslo 3-4

2016 Číslo 3-4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#