#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Klin. Biochem. Metab., 21 (42), 2013, No. 3, p. 111
Kategorie: Editorial

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milí přátelé,

v tomto čísle našeho časopisu vychází abstrakta přednášek a posterů prezentovaných na XI. sjezdu ČSKB ČLS JEP, který se letos po osmi letech koná opět v historické Olomouci a je pro nás velkou radostí a ctí Vás přivítat na tomto nejvýznamějším setkání pracovníků našeho oboru.

Vědecký výbor pro letošní rok vybral sedm hlavních oblastí, které podle našeho názoru jsou pro vývoj oboru v současné době aktuální. Předsedajícím jednotlivých odborných bloků se, jak věříme, výběrem přednášejích expertů podařilo zajistit vysokou odbornou úroveň. Doufáme, že se podařilo vytvořit program, který zaujme pohledem a názory jak odborníků, tzv. „zevnitř“, tak i inspirativními pohledy expertů z „vnějšku“, tedy uživatelů našich výsledků. Na sjezdu bude v rámci odborného programu předneseno celkem 29 přednášek uvedených třemi plenárními sděleními. V rámci posterové sekce bude příležitost na diskusi ke 47 posterům. Kritická výměna názorů je základem každého skutečného posunu v jakémkoliv oboru a snad se nám ji podaří vyvolat. Nedílnou a důležitou součástí našeho sjezdu jsou také firemní workshopy a výstava produktů laboratorních dodavatelů, která i přes problémy české ekonomiky bude na velmi dobré úrovni. Sjezd naší společnosti bude také tradičně příležitostí k ocenění významných osobností oboru, které se o jeho vývoj a reprezentaci jak doma, tak i v zahraničí zasloužily.

Místem setkání je nové a zcela moderní kongresové centrum Clarion, kde proběhne hlavní vědecký program a také společenská setkání a doprovodná kulturní představení, a kde také, jak doufáme, bude dostatek prostoru na diskuse v přátelské a konstruktivní atmosféře.

Vítejte v Olomouci!

prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc. prof. RNDr. Tomáš Adam, Ph.D.

předseda ČSKB ČLS JEP předseda organizačního výboru XI. sjezdu ČSKB


Štítky
Biochemie Nukleární medicína Nutriční terapeut

Článek vyšel v časopise

Klinická biochemie a metabolismus

Číslo 3

2013 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#