#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Změna na postu šéfredaktora časopisu Česká stomatologie a praktické zubní lékařství


Vyšlo v časopise: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 122, 2022, 1, s. 2
Kategorie: Odborná informace

V odborném recenzovaném časopisu „Česká stomatologie a praktické zubní lékařství“ (ČSPZL), jehož vydávání v roce 2018 převzala ČSK od ČLS JEP, došlo v prosinci 2021 ke změně na postu šéfredaktora.

Čas nelze, bohužel, zastavit. Klíčovou funkci šéfredaktora vědeckého časopisu „Česká stomatologie a praktické zubní lékařství“ k naší lítosti ze zdravotních důvodů opouští doc. MUDr. Jan Veverka, CSc. Bude nám při redakční práci velmi chybět. Zejména jeho vstřícnost, zápal pro věc a nesmírná pečlivost i vědecká erudice. Panu docentovi bylo v září 2021 uděleno nejvyšší ocenění České stomatologické komory, titul Osobnost české stomatologie. Přejeme mu, aby se jeho zdraví co nejvíce upevnilo a abychom jej mohli ještě dlouhé roky potkávat v Apolence a konzultovat s ním odborné záležitosti.

Časopis ČSPZL přebírá nový šéfredaktor MUDr. Martin Kapitán, Ph.D., který byl do této funkce jmenován 10. 12. 2021. Jedná se o významnou generační proměnu. Více než sto dvacet let starý časopis, klenot české stomatologie, se dostává do mnohem mladších rukou. To je příslibem nového a dlouhodobého rozvoje časopisu i celého našeho oboru. Zapojila se nová generace, která postupně přebírá zodpovědnost za českou i Českou stomatologii.

Ať se jim daří!

doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

prezident ČSK

Doc. MUDr. Jan Veverka, CSc., je od září 2021 nositelem čestného titulu ČSK Osobnost české
stomatologie. Dne 13. 1. 2022 převzal také dvě ocenění od ČLS JEP – Čestnou medaili ČLS JEP
a Čestné členství Stomatologické společnosti ČLS JEP.
Doc. MUDr. Jan Veverka, CSc., je od září 2021 nositelem čestného titulu ČSK Osobnost české stomatologie. Dne 13. 1. 2022 převzal také dvě ocenění od ČLS JEP – Čestnou medaili ČLS JEP a Čestné členství Stomatologické společnosti ČLS JEP.

Nový šéfredaktor ČSPZL MUDr. Martin Kapitán, Ph.D.

MUDr. Martin Kapitán, Ph.D., (*1984) absolvoval obor stomatologie roku 2007 na LF UK v Hradci Králové. V současné době je zaměstnán na Stomatologické klinice LF UK a FN v Hradci Králové jako vedoucí lékař oddělení záchovné stomatologie a endodoncie a tajemník kliniky. Věnuje se převážně kariologii, endodoncii a ergonomii v zubním lékařství. Je řešitelem několika grantových projektů a autorem řady vědeckých publikací a posterů. Pravidelně přednáší na odborných a vzdělávacích akcích s tematikou endodoncie, kofferdamu a ergonomie. Významně se podílí na výuce studentů zubního lékařství v preklinické a klinické části studia v češtině i v angličtině, je garantem několika předmětů. Je členem European Society of Dental Ergonomics, České endodontické společnosti a České ergonomické společnosti.

Nabídku článků pro časopis ČSPZL a dotazy týkající se například článků již přijatých do recenzního řízení zasílejte prosím k rukám šéfredaktora, e-mail: kapitan@dent.cz.



Štítky
Chirurgie maxilofaciální Ortodoncie Stomatologie

Článek vyšel v časopise

Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství

Číslo 1

2022 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#