#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 119, 2019, 3, s. 65
Kategorie: Editorial

Rok se nám přehoupl do druhé poloviny, vracíme se do ordinace s různými odstíny snědosti, odpočatí a těšíme se na naše pacienty… A my jsme pro vás během léta připravili již třetí letošní vydání časopisu ČSPZL. V tomto čísle opět najdete tři zajímavé odborné články, aktuální zprávy a další informace.

První z odborných článků – původních prací – pojednává o prognóze spinocelulárního karcinomu a jeho úspěšného odstranění. Sdělení o cytokompatibilitě anodizovaných povrchů titanových implantátů dospělo se k závěru, že buňky kolonizují větší plochu v případě oxidovaných vzorků. Léčebnou alternativu náročných ortognátních operací nabízí pracovní postup chirurgického a ortodontického protokolu s využitím skeletálně kotvených miniplate dlah typu Bollard s elastickými mezičelistními tahy.

Dobře vím, jak je obtížné najít vedle léčebných a výukových povinností čas na sepsání odborného článku. Redakční rada si váží všech, kteří pro náš časopis připravují hodnotné články a poskytnou je k uveřejnění. Snad se dočkáme ze strany ministerstva zdravotnictví zjednodušení administrativy, abychom si mohli najít více času i pro studium literatury a také na autorskou tvorbu a publikování.

doc. MUDr. Jan Veverka, CSc.

šéfredaktor



Štítky
Chirurgie maxilofaciální Ortodoncie Stomatologie

Článek vyšel v časopise

Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství

Číslo 3

2019 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#