#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

VIDEO: Aktuality v léčbě muskuloskeletálních onemocnění pro praxi

6. 2. 2024

V rámci 44. sympozia Ortopedické kliniky 1. LF UK a IPVZ a FN Bulovka v Praze proběhlo rovněž sympozium společnosti IBSA PHARMA, z něhož nabízíme videozáznam.

V prvním prakticky zaměřeném sdělení přednosta Ortopedické kliniky FZS UJEP a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, seznamuje s aktuálními možnostmi sonografie v ortopedii a traumatologii. Tuto dynamicky se rozvíjející modalitu lze totiž efektivně využít nejen pro diagnostiku, ale také pro velmi širokou škálu ortopedických intervencí. Přehledně shrnuty jsou benefity UZ oproti dalším zobrazovacím metodám a jednotlivé indikace, respektive výkony, kde tato modalita může nalézt své uplatnění, včetně peroperačního UZ.

Ve druhém sdělení se dr. Stefano Guerrasio z Univerzity Milano-Bicocca zaměřuje na přínos hybridních kooperativních komplexů kyseliny hyaluronové (HA), a to i v synergii s chondroitinem sodným, v terapii muskuloskeletálních poruch. Jeho rovněž prakticky zaměřená a široce pojatá přednáška klade otázky, jak vybrat toho pravého pacienta pro léčbu a jak ji upravit na míru. Při hledání odpovědí nabízí způsoby, jak při diagnostice a nápravě kloubních onemocnění přemýšlet out of the box a v co nejširším kontextu – např. s využitím pojmů jako osteochondrosynoviálně-svalová jednotka.

Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#