#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Preskripce léčebného konopí: Kterým pacientům pomůžete nejvíc?

25. 2. 2019

Spectrum Cannabis je značkou léčebného konopí kanadské společnosti Canopy Growth Corporation a je celosvětovým lídrem v oboru léčebného konopí. České velkodistribuční zastoupení Spectrum Cannabis Czech, s. r. o., zajišťuje dodávku léčebného konopí prostřednictvím lékárenské distribuční sítě a garantuje tak vysoký standard kvality léčivých přípravků. Nedílnou součástí všech našich distribuovaných léčiv je jejich chemická a mikrobiologická analýza doprovázená odpovídajícími certifikáty pro práci s léčivy.

Komerční sdělení 

Široké portfolio odrůd a přípravků

Díky nadnárodnímu působení má společnost silné produkční zázemí a dováží tak široké portfolio odrůd konopí s rozdílným obsahem dvou hlavních sledovaných obsahových látek – tetrahydrokanabinolu (THC) a kanabidiolu (CBD). Díky tomuto výběru standardizovaných odrůd má lékař dostatečné portfolio pro pokrytí různých onemocnění a může zároveň reagovat na individuální vnímavost konkrétních pacientů výběrem vhodnější odrůdy. V rámci mezinárodního výzkumu společnost rovněž zajišťuje chemické analýzy dalších látek obsažených v léčebných odrůdách, účastní se vývoje inovativních lékových forem a klinických hodnocení zaměřených na efektivitu přípravků u různých onemocnění (např. ovlivnění bolesti, úzkosti, ALS či fibromyalgie).

Vzdělávací semináře pro lékaře a další zdravotnické profesionály

Společnost Spectrum Cannabis Czech, s. r. o., zajišťuje ve spolupráci s předními českými odborníky vzdělávací semináře pro zdravotnické pracovníky. V roce 2019 tak například proběhne řada kurzů ve spolupráci s Mezinárodním institutem pro výzkum konopí a kanabinoidů (ICCI) se sídlem v Praze, jež budou akreditované ČLK a budou jim přiděleny body do celoživotního vzdělávání lékařů.

Jaké jsou indikace léčebného konopí?

Nejrozšířenějšími oblastmi pro předpis léčebného konopí na úrovni České republiky jsou bolesti různého původu, ovlivnění spasticity u roztroušené sklerózy a dalších neurologických onemocnění nebo zmírňování nauzey a zvracení souvisejících s onkologickou léčbou. Kompletní výčet možných indikací a odpovídajících specializací lékaře udává vyhláška č. 236/2015 Sb. Jedná se zejména o indikace, u kterých je literárně (na podkladě medicíny založené na důkazech – EBM) prokázána účinnost na dostatečné úrovni, i když například v zahraničí může být léčebné konopí využíváno u širšího spektra onemocnění.

Co musí lékař učinit, pokud chce léčebné konopí předepisovat?

V případě, že má lékař zájem léčebné konopí předepisovat, musí nad rámec ePreskripce zažádat Státní ústav pro kontrolu léčiv o zpřístupnění předepisování individuálně připravovaných léčivých přípravků s obsahem konopí. Tím dojde u oprávněného lékaře k propojení Centrálního uložiště elektronických receptů s Registrem léčivých přípravků s omezením, kam léčebné konopí spadá. Podrobné informace jsou uvedeny na stránkách Státní agentury pro konopí pro léčebné použití (www.SAKL.cz) v sekci pro lékaře a je možné rovněž kontaktovat zástupce Spectrum Cannabis, který s prvotními kroky zahájení preskripce lékaře seznámí přímo v ordinaci (info@spectrumcannabis.cz).



Štítky
Neurologie Onkologie Algeziologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#