#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Primář MUDr. Miroslav Malý – 90 let


Vyšlo v časopise: Čes-slov Pediat 2011; 66 (6): 422.
Kategorie: Osobní zprávy

V uplynulých dnech se dožil v plné duševní svěžesti úctyhodného životního jubilea – 90 let emeritní primář dětského oddělení nemocnice v Kolíně pan MUDr. Miroslav Malý.

Absolvent pardubického gymnázia promoval v r. 1949 na Lékařské fakultě v Praze a umístěnku dostal na interní oddělení v Pelhřimově. V r. 1951 se stal sekundárním lékařem na dětském oddělení nemocnice v Kolíně, později zástupcem primáře a od r. 1955 toto oddělení vedl jako primář více než 30 let až do r. 1986.

Dlouhá léta byl také okresním pediatrem, učil na zdravotní škole, byl členem pedagogického sboru Fakulty dětského lékařství UK v Praze. „Jeho rukama“ prošly stovky praktikujících mediků a desítky absolventů lékařské fakulty, které rád na oddělení přijímal, byť se většina z nich pak vracela do Prahy či odcházela jinam, a uváděl je do praktického medicínského života. Nenápadně je vedl při své denní vizitě na oddělení, zároveň jim nechával dostatek samostatnosti, zvláště při službách, kdy všichni věděli, že jeho příslužba nebude jednoduchá, protože jako vášnivý nimrod  tráví volný čas na „posedu“.

V Kolíně vybudoval moderní dětské oddělení, díky kardiologickému vzdělání pomáhal i mnoha dětem se srdečními vadami v kardiologické poradně. Stal se tak váženou, známou a významnou osobností na celém Kolínsku.

Za všechny přímé i nepřímé „žáky“ si dovoluji popřát panu primáři dostatek zdraví, rodinné pohody a snad ještě i nějaký ten lovecký úlovek.

MUDr. František Schneiberg


Štítky
Neonatologie Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost

Článek vyšel v časopise

Česko-slovenská pediatrie

Číslo 6

2011 Číslo 6
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#