#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Fagopyrum esculentum in vitro


Fagopyrum esculentum in vitro

Common buckwheat is a valuable source of the flavonoid rutin. Its in vitro culture was derived from a young seedling plant and the content of flavonoids in the callus culture was compared with their content in an intact plant. The optimal nutrient medium for the cultivation of the in vitro culture and for the production of flavonoids is Murashige and Skoog medium which contains, during the cultivation in the normal light regime, the growth regulators combination of 2,4-D 1 mg/l and kinetin 1 mg/l.

Key words:
buckwheat – Fagopyrum – rutin – callus culture


Autoři: L. Tůmová;  M. Píchová;  J. Dušek
Působiště autorů: Charles University in Prague, Faculty of Pharmacy Hradec Králové, Czech Republic
Vyšlo v časopise: Čes. slov. Farm., 2007; 56, 125-128
Kategorie: Původní práce

Souhrn

Pohanka obecná je cenným zdrojem flavonoidu rutinu. Z klíční rostliny byla odvozena kultura in vitro a porovnán obsah flavonoidů v kalusové kultuře a v intaktní rostlině. Pro kultivaci kultury in vitro a produkci flavonoidů je optimální živné medium Murashigeho a Skooga s obsahem kombinace růstových regulátorů 2,4-D 1 mg/l a kinetinu 1 mg/l při kultivaci za normálního světelného režimu.

Klíčová slova:
Fagopyrum esculentum – pohanka – kultura in vitro – rutin – flavonoidy


Štítky
Farmacie Farmakologie

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská farmacie

Číslo 3

2007 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#