#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Noční pomočování řešte. Staňte se expertem!

13. 6. 2016

Zase se vaše dítě probudilo s mokrým pyžamem? Opět jste během noci převlékali ložní prádlo? Pokud začínáte být frustrovaní, věřte, že váš potomek také. Je nejvyšší čas postavit se k této nepříjemnosti čelem.

Dítě, které se v noci počůrává, dříve či později zjistí, že se tím od svých vrstevníků liší. Začne se stydět a udělá vše pro to, aby svůj problém zakrylo. Starší děti se navíc mohou pokoušet udržet své tajemství i v rámci domova – schovávají, nebo dokonce samy perou znečištěné oblečení, záměrně nosí tmavé kalhoty a podobně. Pokud s nočním pomočováním zápasí i váš potomek, můžete mu pomoci.

Dva v jednom

Důležité je zjistit si o problému dostatek prověřených informací. Pak můžete zastávat roli pečujícího a chápajícího rodiče a zároveň jakéhosi trenéra, který dítě postupně a trpělivě vede k vytouženému cíli. Tedy suché posteli. Jak na to?

  • Ujistěte potomka, že se svým trápením není sám a že se problém dříve či později určitě vyřeší.
  • Nikdy nepoužívejte výhrůžky a tresty. Snažte se dítě motivovat pozitivně, povzbuzujte ho. Domácí prostředí musí zůstat bezpečným místem.
  • Promluvte si o problému s partnerem. Sjednoťte se na opatřeních, která je třeba v souvislosti s nočním pomočováním dodržovat. Je důležité, aby všichni takzvaně táhli za jeden provaz. Pak bude mít dítě k léčbě potřebnou důvěru.
  • Upravte režim potomkovi tak, abyste minimalizovali riziko nočních nehod. Doporučuje se především omezení příjmu tekutin ve večerních hodinách, úplné vynechání močopudných nápojů, dvojité vymočení před spaním a pravidelnost v době usínání.
  • Dovolte dítěti, aby mělo problém více pod vlastní kontrolou. Může si například samo vyplňovat záznamy o suchých/mokrých nocích, psát si množství a druhy vypitých tekutin a podobně. Je možné, že díky tomu vypozoruje, co k pomočení během noci vedlo.
  • Neváhejte se s problémem obrátit na pediatra. Někdy lze příčiny této potíže odstranit snadno.

(veri)

Zdroj:
http://childdevelopmentinfo.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#