#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

I zuby stárnou a potřebují tu nejlepší péči

19. 9. 2022

Pokud vám bude někdo tvrdit, že dentální hygiena je jen kosmetická a zkrášlovací procedura, nevěřte mu. V minulosti se o ní moc nemluvilo, a tak o ní může mít zejména starší generace zkreslené představy. Dentální hygiena má přitom jednoznačně preventivní i léčebný charakter a není v pořádku ji opomíjet.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

   

Nejen včasná návštěva zubního lékaře, ale také pravidelná dentální hygiena je účinným způsobem prevence onemocnění dutiny ústní. Sice si ji každý musí platit sám, ale například Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) na dentální hygienu přispívá svým pojištěncům až 2000 Kč ročně (v každém pololetí 1000 Kč).

Na „dentálku“ 2× ročně

Kromě toho, že pravidelná profesionální dentální hygiena odstraní zubní kámen a pigmentové skvrny na zubech, pomáhá předcházet i zánětu dásní. Tím trpí až 90 % populace. Proto se doporučuje provádět ji minimálně 2× ročně. Proceduru může provádět jak sám zubní lékař, tak specialista na dentální hygienu. První návštěva trvá přibližně 60 minut, ale vždy záleží na konkrétním stavu chrupu a dásní.

Domácí péče s příspěvkem

Důležitou součástí profesionální dentální hygieny je i podrobná instruktáž správné techniky čistění chrupu v domácím prostředí. Při prevenci zubního kazu, který vzniká v důsledku působení bakterií přirozeně se vyskytujících v dutině ústní, má totiž významnou roli i správný výběr zubního kartáčku, používání mezizubních kartáčků, dentální nitě a ústní vody. A pokud si pacient zakoupí dentální pomůcky u lékaře či v lékárně, u OZP si je může nechat proplatit prostřednictvím chytré online aplikace VITAKARTA.

Vyhledání lékaře, konzultace či objednání online

Pokud pacient hledá zubního lékaře ve svém okolí, může využít jeden z mnoha dalších benefitů, které aplikace VITAKARTA OZP nabízí – ATLAS DOKTORŮ. V něm lze snadno najít kontakty a informace o všech lékařích, kteří jsou smluvními partnery této zdravotní pojišťovny.

V nabídce VITAKARTY je také Online medicínskou poradna. Jejím prostřednictvím dostane pacient na svůj písemný dotaz, který se týká zdravotního problému, odpověď od praktického lékaře do 6 hodin, následně pak do 48 hodin od specialisty. Přes Online medicínskou poradnu se navíc lze k lékaři rovnou objednat na vyšetření.

Více informací: www.ozp.cz

(ozp)



Štítky
Praktické lékařství pro dospělé Stomatologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#