#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

S novým rokem nový časopis


Autoři: J. Astl
Vyšlo v časopise: Otorinolaryngol Foniatr, 62, 2013, No. 4, pp. 163.
Kategorie: Úvodníky

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milí čtenáři,

držíte v rukou poslední číslo našeho časopisu roku 2013. Toto číslo je z hlediska svého obsahu pro celou obec otorinolaryngologů a foniatrů významné hned z několika důvodů.

Považuji si vždy za čest mohu-li být tím, kdo připomíná učitele a významné osobnosti minulých desetiletí našeho oboru. Vždy si s pokorou uvědomuji, jak moudří naši předchůdci byli, i to, jak je potřebné na základě jejich odkazu podporovat odbornou a lidskou hrdost na naši profesi, o kterou ve své činnosti usilovali a která je příkladem i pro dnešní generaci lékařů. Díky dílu našich předchůdců máme dnes na co navazovat. Díky jejich invenci nejsou česká ani slovenská otorinolaryngologie a foniatrie ve světě „popelkou“. Díky jim máme také v současné době v našem oboru vynikající lékaře, kteří, jako jejich žáci a pokračovatelé, obstáli i ve světové konkurenci.

Zároveň je toto číslo závěrečným číslem určitého období, ve kterém jsme chtěli rozvíjet časopis jako moderní médium k předávání odborných informací. Jistě, v konkurenci s internetovým světem a on-line publikacemi je těžké vyrovnat se jim při sdělování zpráv rychlostí. Časopis má však onu přednost uchovávat nejen informace, ale i jejich formu v kontextu doby, kdy vznikaly. Stává se tak nejen dokladem výsledků odborné práce, ale i pamětí oboru s přidanou hodnotou zpráv z kongresů, studijních pobytů a společenských událostí. Rozvoj časopisu jde vždy ruku v ruce nejen s technickým vývojem a ekonomickými parametry společnosti, ale také se zaujetím a schopností autorů k tvorbě nových sdělení.

Od roku 2014 bude časopis vycházet jako časopis České otorinolaryngologické společnosti a Slovenskej otolaryngologickej spoločnosti. Stává se tak časopisem mezinárodním a vrací se tímto k době svého založení jako česko-slovenského časopisu. Věříme, že tato skutečnost bude tomuto našemu odbornému periodiku, a především otorinolaryngologům, ku prospěchu.

Vážení kolegové a čtenáři, dovolte mi, abych vám jménem svým, ale i celé redakce a týmu, který se na tvorbě časopisu podílí, popřál hodně úspěchů v osobním i pracovním životě v roce 2014.

Prof. MUDr. Jaromír Astl, CSc.,

vedoucí redaktor časopisu

Otorinolaryngologie a foniatrie


Štítky
Audiologie a foniatrie Dětská otorinolaryngologie Otorinolaryngologie

Článek vyšel v časopise

Otorinolaryngologie a foniatrie

Číslo 4

2013 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#