#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Geriatrie a Gerontologie 2019, 8, č. 4: 147
Kategorie: Editorial

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

ve chvíli, kdy budete mít v rukou poslední letošní číslo časopisu Geriatrie a gerontologie, budou již za námi volby do výboru ČGGS i hradecký gerontologický kongres, který každoročně s pečlivostí a láskou ke geriatrii připravuje paní primářka Božena Jurašková.


Těmito událostmi končí volební období původního výboru ČGGS a začíná období nové – pevně doufám, že stejně, ne-li více úspěšné. Nový výbor čeká opět velké množství práce na poli našeho oboru, který, ač stále částečně opomíjený ve srovnání s jinými, urazil v posledních letech velký kus cesty. Musím s potěšením konstatovat, že zájem o geriatrii zejména mezi mladými lékaři stále stoupá. Dokonce se objevují absolventi lékařských fakult, kteří po promoci nastupují na geriatrická pracoviště a volí si geriatrii jako svůj atestační obor, což byl ještě před několika lety opravdu vzácný úkaz. A to je moc dobře.

Využívám možnosti poděkovat na těchto řádcích předsedkyni minulého výboru paní docentce Ivě Holmerové a dalším dvěma členům výboru – panu emeritnímu primáři Milanu Forejtarovi ze Zlína a panu primáři Ivu Burešovi z Pardubic, kteří se rozhodli již do výboru nekandidovat, za jejich obětavou práci, nasazení a vše, co za dlouhá léta svého působení pro geriatrii udělali.

Na závěr roku 2019 jsme pro vás připravili další číslo našeho časopisu, v němž se dočtete nejen o zajímavých, někdy až kuriózních případech geriatrických pacientů v kazuistikách, ale také o farmakoterapii ve stáří, močových infektech u seniorů a nechybí pohled na logopedickou a kognitivní problematiku našich pacientů.

Příjemné čtení, klidné a pohodové zbývající dny letošního roku a úspěšný rok 2020 přeji nejen nám všem, ale i také geriatrii a gerontologii.

MUDr. Martina Nováková

Centrum následné péče 2. LF UK a FN Motol, Praha


Štítky
Geriatrie a gerontologie Praktické lékařství pro dospělé Protetika

Článek vyšel v časopise

Geriatrie a Gerontologie

Číslo 4

2019 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#