#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Úvodem


Vyšlo v časopise: Čas. Lék. čes. 2020; 159: 54
Kategorie: Úvodem

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

toto číslo Časopisu lékařů českých mělo původně pracovní název „Varia“ – dostáváme průběžně zajímavé příspěvky, které se do tematických čísel vejdou jen zčásti. Nicméně pandemie COVID-19 zasáhla do redakční práce nečekaně pozitivně – obdrželi jsme tři zcela aktuální a velmi kvalifikované texty. Díky dvěma přehledovým článkům a jedné původní práci tak vedeme toto vydání jako „kovidové“. Tematika se sice v některých částech mírně překrývá, ale co může redakci potěšit více než důvěra autorů? Navíc k tématu připojujeme aktualitu našeho již tradičního přispěvatele z právní oblasti, která se současné situace rovněž dotýká.

Dva články z původního obsahu – o mechanismech stárnutí – tak trochu navazují na minulé vydání.

Krátce před uzávěrkou nás zastihla smutná zpráva o smrti profesora Milana Šamánka. Znal jsem jej osobně, ale rozhodně bych neuměl jeho osobnost vystihnout tak, jak to na pár řádcích dokázal profesor Jan Pirk – moc mu za to děkuji.

Na recenze nebývá zvykem upozorňovat, ovšem v tomto případě tak učiním, protože je po právu velmi kritická a ukazuje, že i v renomovaném vydavatelství se někdy „mistr utne“.

Petr Sucharda


Štítky
Adiktologie Alergologie a imunologie Angiologie Audiologie a foniatrie Biochemie Dermatologie Dětská gastroenterologie Dětská chirurgie Dětská kardiologie Dětská neurologie Dětská otorinolaryngologie Dětská psychiatrie Dětská revmatologie Diabetologie Farmacie Chirurgie cévní Algeziologie Dentální hygienistka

Článek vyšel v časopise

Časopis lékařů českých

Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#