#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

V Olomouci proběhne druhý ročník Veletrhu práce ve zdravotnictví. Jeden z největších v ČR

13. 10. 2021

Druhý ročník jednoho z největších veletrhů pracovních příležitostí ve zdravotnictví se uskuteční ve středu 10. listopadu 2021 v Clarion Congress Hotelu v Olomouci od 10 do 16 hodin. Prezentovat se přijedou zástupci 80 nemocnic. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, talk show se zaměstnavateli i veletržní tombolu o věcné ceny. Vstup je zdarma.

Možnost srovnání na jednom místě

Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických VOŠ a SZŠ budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli.

Zaměstnavatelé budou zodpovídat otázky uchazečů, nejen o platu, ale i pracovních benefitech, velikosti pracovního úvazku či nemocničním kolektivu. V případě lékařů jde rovněž o podmínky specializačního vzdělávání a míru dohledu na pracovišti. Tyto informace hrají klíčovou roli při rozhodování o budoucím zaměstnání a návštěvníci je chtějí najít na jednom místě a mít možnost je porovnat.

Zdravotnická zařízení po celé republice i v zahraničí jsou v situaci, kdy musejí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty už během studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo nabídku svých stipendijních programů.

Před necelým rokem jsme i my, v té době čerství absolventi, byli na rozcestí při výběru budoucího zaměstnavatele. Studentů, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění, jsou tisíce a my jim chceme pomoci s výběrem zaměstnání,“ říká organizátor akce MUDr. Ondřej Česák.

Bohatý doprovodný program

Veletrh nabídne ve spolupráci se studentskými spolky, Karierním centrem Univerzity Palackého v Olomouci a zaměstnavateli rovněž bohatý doprovodný program. Návštěvníci si navíc vyzkoušejí chirurgické a laparoskopické šití či artroskopii. „Teorie jsme měli ve škole dostatek, absolventům však chybí praktické dovednosti. V dnešní době si studenti chtějí vyzkoušet především něco praktického. Workshopy a doprovodný program se navíc nesnažíme směřovat jen čistě chirurgicky. Vyzkoušet si u nás můžete intubaci, ultrazvuk a mnoho dalšího,“ doplňuje další organizátor MUDr. Vladimír Váňa.

Chybět nebude ani fotografování na životopis nebo zábava ve formě virtuální reality s anatomickými modely.

Akce proběhne pod záštitou ministra zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA, náměstka pro zdravotnictví Olomouckého kraje Mgr. Dalibora Horáka a primátora statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka, MPA.

Pro více informací navštivte web akce nebo událost na facebooku.

(red)



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#