#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Noční pomočování aneb Kluci to berou hůř

15. 5. 2019

Noční pomočování trápí podle odborníků dvakrát více chlapců než dívek. Jednou z příčin tohoto rozdílu může být skutečnost, že se slečny naučí svůj měchýř ovládat dříve. Co se tohoto problému týká, existují však i další odlišnosti.

Pomočování dítěte mužského pohlaví bývá rodiči nezřídka považováno za větší problém, než kdyby se totéž dělo u jejich dcery. Také chlapec samotný může pociťovat kvůli této obtíži velký stud. Bývá mu totiž dospělými často vštěpováno, že už je přece velký a musí být silný a všechno zvládnout. Ve skutečnosti se však noční pomočování vyskytuje častěji právě u kluků, což může mimo jiné souviset s rozdíly ve vývoji chlapců a dívek. Děvčata navíc spíše dodržují pravidelné večerní rituály, kdežto kluci na návštěvu toalety před spaním častěji zapomínají.

Aby měl syn klidnou noc 

Přinášíme účinné tipy pro rodiče chlapců, kteří trpí nočním pomočováním.

  • Nastavte svému synovi pravidelný večerní rituál. Před spaním se musí vždy vymočit.
  • Dítě by se mělo vyhnout sledování strašidelných či akčních filmů nebo hraní počítačových her, večer by měl být ve znamení relaxace.
  • Předcházejte vzniku zácpy dostatečným obsahem vlákniny ve stravě. Zácpa, která bývá u chlapců častější, může vyvolat zvýšený tlak v močovém měchýři.
  • Noční pomočování není výjimkou u dětí, které trpí hyperaktivitou a sníženou pozorností (ADHD). Tato porucha se více vyskytuje právě u chlapců. Pokud na synovi takové příznaky pozorujete, neváhejte se obrátit na odborníka.
  • Trpí-li chlapec nočním pomočováním, konzultujte problém s pediatrem co nejdříve.

Konec pyžamových večírků?

Mokré povlečení je pro dívku zvláště zahanbující v případě, že zrovna nocuje u své kamarádky. Právě s přespáváním u přítelkyň začínají děvčata obvykle v mladším věku než chlapci, a noční pomočování proto chápou jako problém daleko dříve. Jak mohou rodiče pomoci?

  • Nezakazujte dívce přespávání u kamarádek ze strachu, že dojde k „noční nehodě“. O daném problému si otevřeně promluvte a na cestu k přítelkyni ji vedle pyžama navíc vybavte speciálními plenkovými kalhotkami, které imitují klasické spodní prádlo.
  • Dceru podporujte a ubezpečte ji, že noční pomočení není její vina a časem se problém určitě vyřeší.
  • Chápejte tyto obtíže jako intimní záležitost, o které nemusí vědět každý. S odborníkem se však poradit nestyďte. Může vám pomoci problém vyřešit dříve, než by odezněl sám.

(veri)

Zdroj: http://www.drynites.com.au



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#