#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Soudní znalectví v oboru zdravotnictví


Vyšlo v časopise: Soud Lék., 60, 2015, No. 2, p. 20

Miroslav Hirt a kolektiv

Publikace vydávaná nakladatelstvím Grada v závěru roku 2014 přináší stručný a ucelený přehled informací potřebných k výkonu činnosti znalců jmenovaných pro obor zdravotnictví. Dovoluje zejména budoucím a začínajícím odborníkům velmi dobrou orientaci v problematice, usnadňuje edukaci v rámci jejich přípravy ke jmenování při účasti v tzv. kurzu znaleckého minima a usnadní tak vstup lékařů do znalecké činnosti.

Zohledňuje přitom specifika znalectví právě ve zdravotnictví, zejména práci znalce se zdravotnickou dokumentací, znalecké úkony proveditelné pouze lékaři, řeší potřebné právní otázky atd.

Stěžejní kapitola se věnuje skladbě znaleckého posudku při posuzování zdravotního stavu a poškození zdraví člověka.

Je koncipována velmi prakticky, tak aby jmenovaný znalec měl kdykoliv k dispozici příručku s informacemi, jak postupovat ve všech fázích zpracování posudku, a to včetně příloh s potřebnými vzory.

Předkládaná kniha nepochybně má svůj význam i pro zadavatele znaleckých posudků, zejména orgány činné v trestním řízení, advokáty a další.

Osobně jako absolvent kurzu znaleckého minima pro znalce v oboru zdravotnictví organizovaném Ústavem soudního lékařství LF Masarykovy univerzity a FN u sv. Anny v Brně tuto publikaci velmi oceňuji jako přínosnou a usnadňující výkon mé znalecké činnosti.


V Brně 28.1.2015

Prof. MUDr. Aleš Hep, CSc.

Přednosta IGEK FN a LF MU Brno


Štítky
Patologie Soudní lékařství Toxikologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#