#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

V. Mezinárodní kongres úrazové chirurgie a soudního lékařství


Autoři: Tomáš Vojtíšek
Vyšlo v časopise: Soud Lék., 58, 2013, No. 4, p. 54
Kategorie: Konference

Jak už v posledních letech bývá běžné, podzimní sezóna odborných konferencí začíná v Mikulově. Ve dnech 12. až 13. září 2013 se zde konal již pátý ročník setkání (nejen) traumatologů a soudních lékařů. Letos bylo zvoleno nosné téma „Polytrauma a komplikace v chirurgické péči“, které bylo doplněno četnými varii.

Kongres zahájili jeho prezident prof. MUDr. Miroslav Hirt, CSc. a viceprezident Doc. MUDr. Michal Mašek, CSc. společně s čestnými hosty JUDr. Pavlem Zemanem, Nejvyšším státním zástupcem ČR a MUDr. Romanem Krausem, MBA, ředitelem FN Brno. Během dvou dní bylo prezentováno 53 ústních sdělení a tři postery. Přednášky byly rozděleny do osmi bloků označených čtyřikrát podtitulem Traumatologie a dále Soudní lékařství, Chirurgie a Urgentní medicína. V posledním bloku byl zařazen miniblok Traumatologie za mimořádných událostí.


Místem konání byl moderně zařízený Hotel Galant v centru Mikulova, který svými velkorysými prostorami nabídl více než třem stovkám účastníků z České republiky i ze Slovenska pohodlí během celé konference, dokonce s možností navštívit nově zřízené wellnes.Ve čtvrtek večer však účastníci Hotel Galant opustili, aby se malebnými uličkami Mikulova přesunuli do překrásného zámku, kde se již tradičně konal společenský večer. Bohatý raut, živá hudba a moravské víno společně vytvořily ideální podmínky pro cenné kuloární diskuze účastníků.


Zvláštností kongresu je již víceletá spolupráce s webovým portálem www.akutne.cz, na kterém budou nejen umístěny se souhlasem autorů jejich prezentace, ale v průběhu sjezdu se zde objevovalo online zpravodajství a především přímý přenos přednášek! Zúčastnit se tedy mohli opravdu všichni, a to i z domova!

Na závěr lze jen popřát této akci dlouhé trvání a při příštím ročníku, který se bude konat 4. – 5. září 2014 více než 300 účastníků, stejně jako letos.

MUDr. Bc. Tomáš Vojtíšek, Ph.D.


Štítky
Patologie Soudní lékařství Toxikologie

Článek vyšel v časopise

Soudní lékařství

Číslo 4

2013 Číslo 4

Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#