#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Klin Onkol 2018; 31(1): 3-4
Kategorie: Editorial

Vážení čtenáři,

přichází „ROK OSMIČEK“, který je významný i pro časopis Klinická onkologie. Ten od roku 1988 vychází pod vydavatelskou patronací České lékařské společnosti J. E. Purkyně (ČLS JEP) a od roku 2008 je jeho obsah excerpován v zahraniční bibliografické databázi MEDLINE/PubMed. Jistě i tyto události přispěly k tomu, že Klinická onkologie patří mezi nejčtenější a nejoblíbenější domácí odborné časopisy mezi českými a slovenskými onkology a radioterapeuty a současně má nejvyšší podíl citovaných článků z domácích odborných periodik, která pravidelně publikují články s onkologickou problematikou. Poslední citační skóre (CiteScore), které je jedním z parametrů generovaných bibliografickou databází Scopus, dosáhlo hodnoty 26. V praxi toto číslo představuje poměr 98 citovaných publikací v roce 2016 ku 380 citovatelným publikacím vyšlých v časopise v letech 2013–2015. Nejlepší hodnoty mezi srovnávanými časopisy dosáhla Klinická onkologie i v indexu SJR (SCImago Journal Rank), který reflektuje kvalitu a reputaci daného odborného periodika.

Pevně věříme, že pozitivní vývoj citovanosti povede k tomu, že se v budoucnosti Klinické onkologii podaří získat Impact Factor (IF). I proto na Vás v této věci apelujeme, abyste citovali články publikované v našem časopise ve svých odborných pracích zasílaných do zahraničních časopisů. Minimálně lze v každé Vaší zahraniční publikaci citovat články z Klinické onkologie o epidemiologii nádorů v ČR a na Slovensku.


SJR – SCImago Journal Rank, SNIP – Source Normalized Impact per Paper Poznámka: Údaje jsou aktualizovány každoročně vždy v květnu. Poslední finální data, publikovaná v květnu 2017, jsou za rok 2016. Zdroj: Journal Metrics, Scopus, Elsevier.


*vč. supplement

V roce 2017 bylo publikováno 89 příspěvků a rozsah časopisu činil 844 stran. Pro další úspěšnou existenci Klinické onkologie, která je oficiálním časopisem jak České onkologické společnosti ČLS JEP, tak Slovenskej onkologickej spoločnosti, je důležité, aby zájem autorů publikovat své články zde byl minimálně stejný jako dosud. Kvalita časopisu zaručuje, že Vaše publikace budou uznávány při hodnocení grantů, pro obhajoby doktorského studia a pro habilitační a profesorské řízení. Bohužel, stále musíme „bojovat“ se snahami omezit význam domácích odborných periodik ve vztahu k vykazování výsledků výzkumné a pedagogické činnosti. Jsme přesvědčeni, že v tomto směru nelze na medicínu nahlížet optikou používanou např. pro fyzikální vědy a zaměřovat se pouze na publikování článků v zahraničních časopisech s IF. V medicíně je naprosto nezbytné šířit moderní poznatky a vlastní zkušenosti mezi domácí odbornou veřejností, stejně tak i výsledky výzkumných projektů, obzvlášť jsou-li financované z našich daní.

Opět musíme připomenout, že kvalita se neudržuje snadno, stojí mnoho práce a finančních prostředků, a proto velmi děkujeme všem našim sponzorům a inzerentům, kteří nás podporují. Jmenovitě chceme poděkovat společnosti MSD, která byla v roce 2017 generálním sponzorem časopisu. Nebýt sponzorů a inzerentů, časopis by nevycházel v tištěné podobě a v takovém rozsahu vůbec, nebýt generálního sponzora, časopis by nemohl být zdarma distribuován členům České onkologické společnosti ČLS JEP! Poděkování patří i našemu nakladateli, společnosti Ambit Media, všem aktivním členům redakční rady a recenzentům a v neposlední řadě i autorům zaslaných příspěvků. I v letošním roce budou redakční radou uděleny ceny za nejlepší původní práci, přehledovou práci a kazuistiku publikovanou v roce 2017. Vyhlášeny budou v příštím čísle časopisu a předány na Brněnských onkologických dnech.

Přejeme časopisu a všem jeho čtenářům a podporovatelům úspěšný rok 2018!

Za redakční radu Klinické onkologie

doc. MUDr. Vuk Fait, CSc. vedoucí redaktor

doc. MUDr. Marek Svoboda, Ph.D.

výkonný redaktor


Štítky
Dětská onkologie Chirurgie všeobecná Onkologie

Článek vyšel v časopise

Klinická onkologie

Číslo 1

2018 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#