#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Časopis Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie zařazen do Seznamu recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice


Vyšlo v časopise: Epidemiol. Mikrobiol. Imunol. 79, 2008, č. 3, s. 79

Dne 20. června 2008 byl na 234. zasedání Rady pro výzkum a vývoj (odborný a poradní orgán vlády České republiky) schválen Seznam recenzovaných neimpaktovaných periodik vydávaných v České republice. S potěšením oznamuji čtenářům a autorům, že náš časopis Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie byl do tohoto Seznamu zařazen, což přispěje k příznivějšímu hodnocení publikací uveřejněných v našem časopisu. Redakční rada časopisu očekává, že toto příznivější hodnocení přispěje ke zvýšenému počtu rukopisů předkládaných k publikaci v našem časopisu.

Rada pro výzkum a vývoj, byla vedena snahou o zavedení objektivního a kvalifikovaného hodnocení výsledků výzkumu a vývoje a reagovala na situaci z hodnocení výsledků výzkumu a vývoje v roce 2007. Rozhodla se vytvořit seznam recenzovaných periodik vydávaných v České republice, kterým není přidělen indikátor databáze WoS společnosti Thomson Scientific Impact Factor a proto zveřejnila dne 29. února 2008 Výzvu Rady pro výzkum a vývoj adresovanou redakcím a vydavatelům časopisů, které jsou vydávány v České republice, aby se aktivně zapojily do tvorby tohoto Seznamu vyplněním elektronického dotazníku.

Tento Seznam bude Radou pro výzkum a vývoj využíván při hodnocení těch výsledků výzkumu a vývoje podporovaného z veřejných prostředků, které jsou vykazovány jako články v odborném periodiku. Zařazení jednotlivých periodik (časopisů) na seznam je podmíněno splněním kritérií, která zahrnují požadavky na vydávání původních vědeckých a odborných prací, a podmínku recenzování jednotlivých prací nezávislými oponenty. Zohledňováno dále je zejména zařazení periodika v mezinárodních indexech, forma vydávání periodika, jazyk publikovaných prací a historie periodika.

Více informací naleznete na adrese http://www.vyzkum.cz/.

Pavla Křížová

vedoucí redaktorka Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie


Štítky
Hygiena a epidemiologie Infekční lékařství Mikrobiologie

Článek vyšel v časopise

Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie

Číslo 3

2008 Číslo 3
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#